Gemeentegrenzen

08maa07 Sint-DenijslaanIn 1976 fusioneerde men in gans België steden en gemeentes. Sint-Denijs-Westrem kwam bijvoorbeeld bij Gent.

Je kan op de foto aan het fietspad de vroegere gemeentegrens aflezen. Gent was ooit zo attent om in de Sint-Denijslaan een fietspad aan te leggen . Sint-Denijs-Westrem deed niks. “Ooit” wil hier zeggen: vóór 1976. Een renovatie dringt zich op, cfr de Elyzeese Velden. En een kleine verlenging van het fietspad naar de randgemeente. Zo sluit men naadloos aan met het fietspad op de as Beukenlaan/Gordunakaai, en het fietspad langs de grote ring R4.

08maa07 Sint-Denijslaan

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

2 gedachten over “Gemeentegrenzen”

  1. is er eigenlijk geen manier om van die fietspaden in trottoirtegels af te geraken? Ik moet toegeven dat het een tijd geduurd heeft voor ik doorhad dat dit het fietspad was. Bovendien zit je vaak verborgen voor auto’s door geparkeerde auto’s, als die eerste dan willen afslaan is het soms kwestie van als fietser heel hard op de remmen te gaan staan.

  2. Dit is inderdaad de naam fietspad niet waardig, eigenlijk zouden ze de stad een proces moeten aandoen om die blauwe bordjes daar te zetten, het is volgens mij gevaarlijker daar te rijden dan op de rijweg zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s