Ingespoten

27apr08 Europabrug27apr08

Zaterdag werd de fietsonderdoorgang onder de Europabrug “ingespoten”. Ik las het bericht deze morgen in het Zondags advertentieblad,  dat zich graag krant noemt. “Ingespoten”, omdat schepen Temmerman als eerste de verfspuitbus mocht hanteren, waarna graffitikunstenaars overnamen: 27apr08 Europabrug

De onderdoorgang is een prima link tussen het stadscentrum en de Blaarmeersen. De Zondagsjournalist was iets te enthousiast: via de onderdoorgang geraak je -voorlopig- niet vlotjes in Drongen of Sint-Denijs-Westrem. Daarvoor is het wachten tot 2009. Foto’s van de stand van zaken aan Sneppebrug later deze week.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

5 gedachten over “Ingespoten”

 1. Dit is inderdaad al een hele mooie verwezenlijking.

  Ik heb het vorige week al tot in Sint-Denijs-Westrem gereden, en toen ontdekt dat je één brug toch te voet moet nemen. Als ik dan deze week overal (niet enkel in de zondagskrant) las dat deze route tot SDW rijkt, was ik toch wat ontgoocheld. Een fietsroute moet je kunnen fietsen…

  Maar nu begrijp ik dat dit nog niet de definitieve situatie is?

 2. “Ingespoten”!? Ik zag liever nog wat meer verf (lees: markeringen) op de weg zelf: onderhoud van bestaande fietspaden en tracering van nieuwe. Bijvoorbeeld langs de door de fietsers intens gebruikte Sint-Denijslaan achter het station. Op op het Maria-Hendrikaplein zelf, waar het beruchte “fietslabyrint” onzichtbaar is geworden. Of in de Frans De Potterstraat. Of de aansluiting tussen rijbaan en fietspad langs de Bijlokekaai. Maar dan ook weer niet waar het overbodig is. Zo werd het fietspad langs de Fabiolalaan, dat bijna volledig ingenomen is door de werf van de ondergrondse parking, recent toch bespoten met een witte stippellijn. Begrijpe wie kan.

 3. Ik passeerde gisteren ook op de Fabiolalaan. Die werf kan momenteel – op 10 meter na- probleemloos het fietspad vrijhouden. Aannemers! Ik vermoed dat men binnenkort éénrichtingsverkeer zal invoeren: de fietsparking op de Fabiolalaan wordt verwijderd.

 4. Als je deze fiets-as wil verlaten richting Watersportbaan, GUSB of Huis Van de Sport, (toch wel frequente fietsbestemmingen) moet je rare toeren uithalen.
  Het fietspad wordt naadloos aangesloten op het voetpad! (zie 1ste foto in deze post)
  Oversteken te voet aan het zeebrapad dan maar?

  Voor de rest is deze onderdoorgang een aanwinst! Van mijn part mogen ze elke brug zo aanpakken (coupure?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s