Sneppebrug

Het architecten/ingenieursburo http://www.samynandpartners.be/ kennen we in Gent als één van de genomineerde ontwerpers van “een” MuziekForum aan de Waalse Krook, en van http://www.ocas.be/ naast Sidmar. Zij ontwierpen in 2002 voor de NMBS de nieuwe Sneppebrug.  Voor de recente inwijkelingen, vroeger zag Sneppebrug er zo uit:

Sneppebrug
Sneppebrug

Het rustieke brugje voor voetgangers en fietsers en een deel van de spoorbrug verdween in november 2004. Geruchten  gingen dat er een fietsbrug in de plaats kwam. Groot was de teleurstelling toen er in 2006 een brug met trappen verscheen. Mooi, maar enkel bruikbaar door voetgangers. Het bleek een misverstand, of zoals dat 21e eeuws heet: onzorgvuldige communicatie: http://www.gentblogt.be/2006/08/25/lintje. De problemen om fietsers te laten oversteken zijn met een truukje (hamertje, zaagje, beiteltje!) een beetje geheeld:

27apr08 fietshulp27apr08 Sneppebrug fietshulp

Tip voor de eigenaars: de helling aan stationszijde heeft een herstellingske nodig.  

De plannen voor de fietsbrug aan de kant Sint-Denijs-Westrem ogen veelbelovend. Hieronder de totaalplannen. Het fietsgedeelte lees je onder/onder en links.

grondplan Sneppebrugsneppebrugontwerp overviewdoorsnede Sneppebrug

De hellingen zullen zacht zijn, ook kinderwagens kunnen erover.  Op het laatste plan zie je heel duidelijk de flyover die de NMBS -excuseer: Infrabel- plant. De flyover dient om snelle treinen van en naar de kust te laten dwarsen met  trage (goederen- en stop-)treinen.

De werf voor de brug ziet er momenteel zo uit: 27apr08 Sneppebrug werf tweede brug                          Nog veel beton  te gieten dus. Opening wordt voorzien voor ergens in 2009, ik dacht ergens eind 2009 te lezen. Dit complex hoort bij de Leiepromenade. Daarover morgen meer.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s