Bandbreedte

De Voskenslaan werd vier jaar geleden heraangelegd. Er zijn pro’s en cons omtrent de herinrichting. Belangrijkste pro zijn de vaak brede fietspaden:                   Tot je aan de Maaltebruggestraat komt. Hier stopt de fietswereld. Ik weet dat wegen ontwerpen complex is, en dat aannemers vaak hun gang gaan. Het resultaat is hier bedroevend: je moet plots een smal richeltje op, knal langs een paal, en je ziet een aantal bandbrede kieren opdoemen: een rioolkolk, een kapotte voeg naast de tramweg, 4 tramspoorbochten. Daarnaast nog een paar putdeksels van weet ik veel wat.              Hoeveel hindernissen kan je trotseren met je bandbreedte? Mag het ietsje comfortabeler als er al tramrails liggen? Of is het (oh  rijke fantasie!) bedoeld als barrière alvorens de Sterre te trotseren?09mei08 Voskenslaan

Een fitte ervaren fietser kan hier probleemloos door. Ik vermoed dat menige ouder met kroost hier afhaakt. Ik herinner me nog de paniek van mijn opgroeiende kids in verband met tramrails. They learned how to deal with it, maar ik ben blij dat hun leerproces hièr niet  passeerde.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

2 gedachten over “Bandbreedte”

  1. Dat is een zielige situatie, vooral omdat je als fietser ook nog eens moet opletten voor het verkeer als je dit kruispunt over steekt. Het had beter gemogen, al zou ik niet direct een betere oplossing weten.

  2. Na 9 keer aandringen op anderhalf jaar tijd (o.a. verwijzend naar deze blog) en ondertussen 2x van mijn sokken gereden te zijn door trams, heeft het Mobiliteitsbedrijf beloofd om de rioolkolk te verplaatsen en de lichtenregeling met De Lijn te bekijken (want ook dat is een probleem: traag door groen als fietser omwille van de hindernissen genereert conflicten met trams die van Flanders Expo komen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s