Home

Paaltjes (1)

22 mei 2008

Steden worden steeds méér verzamelplaatsen voor paaltjes. Er is precies nood aan duidelijke grenzen tussen sterke en zwakke weggebruikers. Paaltjes -groot en klein, van staal, inox, steen, plastic of rubber- zijn de nieuwe grenzen. Soms corrigeren ze fout of anders geplande wegeninfrastructuur.

De paaltjes hieronder zijn geplaatst om de parkeerplaatsen voor de Capitole te elimineren, zodat de voetgangers meer ruimte kregen. Sterke weggebruikers luisteren naar de wet van de paal: “hier is de grens”.  De wegbeheerder bepaalt wie sterk is en wie zwak…15sept07 Graaf Van Vlaanderenplein

4 Responses to “Paaltjes (1)”

 1. Frans Says:

  Met de wagen stilstaan op een fietspad is niet alleen verboden maar ook misdadig, zeker hier. Nummerplaat genoteerd en doorgegeven (als hulp aan personen in nood)? Die paaltjes staan dan ook aan de verkeerde kant.


 2. Inderdaad ronduit misdadig, en niet alleen daar. Ik heb die route ook een paar maanden genomen toen ik aan het Rabot woonde en dagelijks naar Ledeberg moest, en elke dag was er wel minstens één oetlummel die dacht daar te mogen/kunnen staan. En dan trekken ze maar dwaze gezichten als je hen erop wijst. Zeker voor fietsers komende van het centrum is dat daar ronduit levensgevaarlijk om in tegengestelde richting van het verkeer op de rijbaan te moeten.

 3. Huug Says:

  Op de Albertlaan heeft er mij ooit eens eentje hetzelfde gelapt. Die auto heeft sindsdien een mooie deuk in zijn koffer.

 4. pjotr Says:

  Vanavond stond er doodleuk een verbodsbord voor fietsers (C11) in het midden van dat fietspad. Tot gisteren was er door middel van paaltjes een soort noodfietspad gecreëerd aan de werf van het Capitole(al dan niet bewust)Vandaag waren ze weg. Van een omleiding geen sprake.
  Melding bij MF is gebeurd.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: