Bouwwerven (2)

Bouwwerven (1)  was a bad example. Zoals Hollanders zouden zeggen “Niet zòoo, maar zòoo”:

29mei08 Sint-Lievenslaan          Zowel voetgangers als fietsers krijgen de nodige ruimte. Er is een duidelijke scheiding van de autoweg, met een opvallende signalisatie. 9 op 10, en een zoen van de fietser. Nu enkel nog hopen dat de aannemers minder op het fietspad vlak voorbij de werf parkeren/stationeren. Het is  tragikomisch hoe automobilisten “vlotter” parkeren/stationeren op een fietspad dan op de rijweg. Een vorm van solidariteit met soortgenoten? Of het recht van de sterkste?

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

2 gedachten over “Bouwwerven (2)”

  1. Ik heb het aan de Dampoort ooit gewaagd om een agent die zijn politiecombi parkeerde op het fietspad hierop te attenderen.

    Toen ik, samen onderweg met mijn toen nog kleinere kinderen – 6 en 8 ongeveer op dat moment, hem vroeg waarom hij parkeerde op het fietspad, en niet op de rechterrijstrook (van de twee beschikbare op die plaats), of op de tegenoverliggende parking aan de GB, kreeg ik daar in het bijzijn van mijn kinderen een scheldtirade over mij. Die ging van “ik ben bezig met een onderzoek”, over “gij gaat mij hier niet komen zeggen wat ik mag en wat niet” tot uiteindelijk “schrijf mijn nummerplaat maar op, ik zal u weten te vinden”.
    Het valt mij ook wel op dat mensen die professioneel onderweg zijn met auto/bestelwagen of vrachtwagen dit wel meer en meer doen, stilstaan op de rijweg en het fietspad vrijlaten.

  2. Dat is inderdaad een mooi voorbeeld van hoe het moet. Nog beter zou zijn als de voetgangers en de fietsers nog beter van elkaar gescheiden waren.
    Ik heb wel altijd een beetje schrik als ik die blinde hoek omsla, en dat omdat er dikwijls fietsers uit de andere richting komen.

    Dat vind ik als fietser één van de meest grove fouten die je kan maken, in de verkeerde richting rijden op een eenrichtingsfietspad. Het is niet enkel levensgevaarlijk (al meermaals bewezen in Gent, en dan vooral langs de ring) Het is ook dodelijk voor het imago van de fietser in Gent (“Het zijn allemaal zotten”)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s