Evergem

22jun08 Belsele                    Vandaag was het Cycle for Life. De Fietsersbond werkt hier aan mee. Vanuit de Bourgoyen kon je 25 of 50 km fietsen langs fietsknooppunten in idyllische landschappen.

Ik ging wat helpen: ’s morgens een doublecheck van de signalisatiepijlen op een deel van de route, daarna pechverhelping  met Johan: 22jun0822jun06                 Nuttig en leuk smolten mooi samen: ik kwam voor het eerst met de fiets in de zone Belsele/Wippelgem/Kluizen/Sleidinge. Het was méér dan worth it.  Evergem is goed bezig qua fietsinfrastructuur. Ik zag verdomd veel verhoogde gescheiden fietspaden. Oh monster der jaloezie! Het kan toch niet dat een plattelandsgemeente méér investeert in fietspaden dan een studentenstad? Ja ik weet wel: Gent investeert in dure bruggen. En op den buiten heb je meer plek voor fietspaden. Alhoewel: 22jun08 Kluizen                Liever dit dan niks. (In Gent zou zo’n paal een reden zijn om geen fietspad te leggen, of om 15 jaar te wachten met de aanleg tot de paal weg is.)

Wie weet: misschien krijgt Evergem meer geld van de provincie of het gewest. I don’t care. Volgend doel voor die administraties: al die Evergemmenaars ( en De Pintenaars, en Lochristiënaars, en Sint-Martens-Latemmers, en … ) die in Gent werken een veilige woon-werk-fietsroute bezorgen. Enkel fietspaden voor recreatie is niet voldoende.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s