Bianca Castafiori

Aannemers van wegenwerken: ze zijn even grillig en wispelturig van karakter als Bianca Castafiori! En -soms- even onzorgvuldig… .  Neem nu het kruispunt Sint-Denijslaan / Kortrijksesteenweg / Achilles Musschestraat. Dat kruispunt wordt aangepakt om de nieuwe tramlijn langs de Clementinalaan te doen aansluiten op de lijn naar Zwijnaarde.  Werken brengen hinder mee, no problem, maar is het echt teveel gevraagd om belangrijke fietsassen met piepkleine ingrepen leefbaar te houden? Dat vraagt meer “zorg” dan tijd, en het houdt de fietsers op de fiets.

Een situatie zoals hieronder noem ik onzorgvuldigheid, slechte wil, of dommigheid:

17juni08 18u49 Kortrijksesteenweg
17juni08 18u49 Kortrijksesteenweg

Zullen we dit een Castofiori noemen?  Of eerder een fietsbult?

Deze situatie bleef een paar maanden zo, want de wissel aan het Hendrikaplein moest eerst.  Voor de fietsers vanuit de Sint-Denijslaan “loste men het op” door een gebodsbord naar rechts te plaatsen. Hilarisch! Na al die maanden wou ik deze morgen die signalisatie fotograferen, maar: de werf was eind augustus weer in gang geschoten. Ook nu besteedt de bouwheer en de aannemer géén zorg om deze fietsas leefbaar (lees:niet ontmoedigend) te maken.

08sept08 8u38 Sint-Denijslaan
08sept08 8u38 Sint-Denijslaan

De werf wordt afgesloten. Wie vanuit de Kortrijksesteenweg komt krijgt een signalisatiebord: “fietsers afstappen” en een pijl. Wie vanuit de Sint-Denijslaan komt krijgt geen signalisatie. Zoek het maar zelf uit.

08sept08 8u41 Kortrojksesteenweg/Sint-Denijslaan
08sept08 8u41 Kortrijksesteenweg/Sint-Denijslaan

Fietsers horen af te stappen, maar kunnen elkaar met de fiets in de hand niet dwarsen. De afsluiting kan nogthans probleemloos een half metertje meer naar de werf toe. Je zal hier maar es met een rolstoel passeren… . Een kleine helling (hout of aarde) om de boordstenen of andere niveauverschillen “vlot” te nemen ontbreekt. Dit laatste past men momenteel consequent toe bij een wegenwerf aan het het stationsplein van Brugge. Het kan dus… . Fietsvriendelijk faseren , oh utopie!  Eén troost: wie hier het avontuur waagt heeft gegarandeerd een fietsstalling op de Sint-Denijslaan. Momenteel is er plaats over.

Nog een troost: dit kruispunt lijkt me een werf van korte duur. Ik hoop dat ik me niet vergis.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s