Meldpunt

Deze week was er Fietscongres, en je kon erover lezen in de krant. Best grappig.  Er is dus officiëel 6.428 km gewestelijk fietspad. Over die 3.000 km gewestweg zonder fietspad: geen woord. Dat “op termijn” alle fietspaden 5 sterren zullen krijgen lijkt me met de huidige budgetten een mooie, maar ijle belofte. Een andere belofte is geloofwaardiger. Vanaf nu wordt -naast de staat van het onderhoud- ook het comfort (lees: de schokken) en de veiligheid van de fietspaden gecontroleerd. Dat is een mooi stapje voorwaarts. De meetfiets waarvan sprake is een betere objectiveerder dan eieren op de bagagedrager. De Fietsersbond heeft zo’n fiets al twee jaar in gebruik. Een voorbeeld: Fietsersbond Brugge bracht met de meetfiets een fietsroute in kaart. Mensen die kasseien promoten moeten voorrang krijgen om zo’n fiets uit te lenen.

Nog cijfers. Het meldpunt fietspaden kreeg in z’n eerste elf maanden meer dan 2.000 meldingen, 2.094 om precies te zijn. Da’s gemiddeld 190 per maand. Je kan er vanaf nu ook een googlemap en foto’s op downloaden, maar opgelet: je moet je foto’s geprepareerd hebben tot maximaal 75 kb, en je bestandsnaam mag maximaal 10 karakters hebben.

Ik ben een leek in digitale fotobewerking, en kan nog geen foto’s “verkleinen”. Daarom plaats ik de foto van mijn melding hier:

20sept08 12u50 Kasteellaan
20sept08 12u50 Kasteellaan
Dit putje ligt er al màànden, en is vermoedelijk vergeten door de aannemer die de sleuven van nieuwe rioolaansluitingen asfalteert.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

2 gedachten over “Meldpunt”

  1. Dat hele fietspad daar is een hobbeldebobbelgedoe van jewelste. Putten, die dikke barst in het wegdek die je op de foto ook ziet, en die irritante putdeksels om de zoveel meter. Hots bots bots!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: