Parkeren

Het zal me benieuwen: hoeveel geld wordt er per jaar geïnvesteerd in parkeren? Al die carports, parkeerstroken, ondergrondse parkeergarages, tijdelijke parkeergarages, parkeertorens, fietsrekken (oh sorry, foutje),… . Hoeveel beton stroomt erheen? Hoeveel overheidsgeld gaat erheen? Het zou een mooi onderwerp zijn voor een studie/thesis.  

Ik geloof sinds een paar jaar dat het zinvol is om fietsen te behandelen als auto’s. Je hoort geen van beide te discrimineren. Je investeert als overheid evenveel in beide vervoerswijzen. Je onderhoudt autostrades, en je investeert evenveel in fietsassen. Je creëert parkeerinfrastructuur voor auto’s, en je investeert evenveel in overdekte fietsparkeerplek. Dat is een correcte manier om het te laten vooruitgaan. Op die manier durven meer mensen buitenkomen met kwaliteitsfietsen, ook voor woon/werk-, woon/school- of woon/winkelverkeer. Veilige fietsinfrastructuur is de enige manier.

20sept08 12u51 Eendrachtstraat
20sept08 12u51 Eendrachtstraat
Deze fietser heeft zijn/haar conclusies getrokken: de straat is van iedereen, ook om te parkeren. Join the cars. Wanneer de eerste fietsparkeerplaatsen in de parkeergarages?

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: