Noodbrug

25sept08 14u00 The Loop
25sept08 14u00 The Loop

Donderdag 2 oktober van 21 tot 2 uur ’s nachts wordt de Adolphe Pégoudlaan tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Op dat moment wordt het sluitstuk van de brug over de Pégoudlaan geplaatst. De werken zijn nodig om het verkeer op de site The Loop te ontsluiten. De metalen constructie is slechts tijdelijk en wordt door de nv Grondbank The Loop gehuurd in afwachting van de definitieve brug. Het is de eerste keer dat er op het Gents grondgebied een gehuurde brug in gebruik wordt genomen. De rest van dit persbericht lees je hier. Of lees je liever een krantenartikel?

25sept08 13u56 The Loop
25sept08 13u56 The Loop

Ik ging er vorige week kijken. Flanders Expo, excuseer: The Loop is een fietswoestijn. Ik geraakte op de site via de tramsporen. Ik nam geen foto’s, want ik dacht: “ik vergis me, ergens ligt een fietspad”. Ik vond er niet 1 fietspad. Deze kaart zegt voldoende: er is enkel een verbinding met de E40 en de R4. Werknemers van Flanders Expo of Holiday Inn die met de fiets willen komen zijn helden. Eind december komen er een aantal helden bij. Of zal er tegen dan ook degelijke fietsinfrastructuur liggen? Ik ben benieuwd. Het kan onmogelijk dat men al die werknemers van Ikea dwingt om met de wagen te komen.  Zo wreed zijn de zeden niet denk ik. Ik noteer in m’n agenda: “december: foto’s van fietsroute naar Ikea”.

Het schitterende fietspad langs en over de ringvaart wordt vandaag op deze manier “verbonden” met the Loop:

25sept08 14u10 the Loop
25sept08 14u10 the Loop

Beter kiezelsteentjes dan zand, maar aan het eind wacht een weg zonder fietspad.

25sept08 14u09 the Loop
25sept08 14u09 the Loop

Het is mooi dat het principe van noodbruggen ingang doet in Gent. Was het dat niet dat de Fietsersbond vroeg in 2006: noodbruggen voor fietsers?

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

2 gedachten over “Noodbrug”

  1. Inderdaad een fietswoestijn, maar ook grotendeels verboden gebied voor voetgangers die tram 1 zouden willen nemen vanuit Poortakker (bedrijfszone met kantoren en zelfs een winkel). Of je moet al laarzen hebben en over een hoge afsluiting kunnen klimmen. De ontwikkeling van The Loop met een volledige ringweg (met of zonder fietspad?) kan daar eindelijk verandering in brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s