Plooifiets

Op 1 oktober (zie archief) schreef ik over de wonderbaarlijke rekken op het Bisdomplein. Misschien waren ze toen al weg. Misschien waren ze er enkel voor Flikkendag, als alternatief voor de -bij evenementen-gesloten bewaakte fietsstalling op het Emile Braunplein. Zaterdag 4 oktober lagen op het Bisdomplein enkel nog de consolbandjes waarmee de rekken aan elkaar vastgemaakt waren…

Vandaag was het computeropruimdag: foto’s klasseren. Dat bleek zeer zinvol. Deze ingezonden foto illustreert perfect wat ik woensdag wou zeggen:

Al teveel warenhuizen noemen dit een fietsstalling. Sommigen hebben het begrepen, en introduceren bij elke verbouwing ook degelijke rekken:

23mei08 9u59 Dendermondsesteenweg
23mei08 9u59 Dendermondsesteenweg

Dit warenhuis werd afgelopen jaar verbouwd. De autoparking werd ferm groter. Ik was toch licht teleurgesteld over de kwantiteit van de fietsrekken. Deze paar fietsrekken volstaan vaak niet.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

Eén gedachte over “Plooifiets”

  1. Die fietsen plooien niet vanzelf. Dit is het resultaat van vandalisme. Laten we het dan hebben over en opteren voor “vandalismebestendige” fietsrekken. Zelfs het “Gents model” is niet altijd veilig. Zo worden veel fietsen gewrongen tussen de andere die op hun plaats staan in de fietsrekken in de Voskenslaantunnel. Met veel schade tot gevolg. Had men onlangs niet aangekondigd dat alle niet reglementair opgestelde fietsen verwijderd zouden worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s