Capitole

Wat krijg je als je midden in een studentenstad vol lieden die de weg niet kennen een belangrijke fietsas afsluit?

Dit:

29okt08 16u50 Graaf Van Vlaanderenplein
29okt08 16u50 Graaf Van Vlaanderenplein

Kort samengevat: de container op het fietspad, de auto op het voetpad, en de fietser…

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

8 gedachten over “Capitole”

  1. Hiervan word je helemaal cynisch: zolang geen zwaargewonde of dode valt (die fietser maakt precies een poging) zal niemand ingrijpen. Personen in nood helpen is nochtans een fundamentele plicht.

  2. Simpel; wie hier passeert als fietser, belt de politie, laat proces verbaal opstellen tegen Capitole, aannemer en veiligheids-en signalisatieverantwoordelijke. In principe moeten die namen te vinden zijn op de borden die rond de werf hangen. Publiceer die namen ook op een “blacklist” van fietsonvriendelijke personen. Wie dan als fietser een aannemer of een signalisatieverantwoordelijke nodig heeft, weet dat hij die personen niet moet contacteren.

  3. als architect, en als stedenbouwkundige op jaren, valt het me op dat ontwerpers dikwijls zelf met een grote mooie auto rondbanjeren, en minder vaak met de fiets, waardoor ze niet beseffen wat een fietspadje betekent voor de gewone mens, kortom, ik vind het ook om te bleiten soms, al moeten we eerlijk zijn, gent is niet slecht bezig op dat vlak, hoe kan het nou dat ze hier in de fout gaan, een zwak moment, een techneut die zijn zeg heeft mogen doen?

  4. Pingback: Peter's Blog
  5. Weet er iemand trouwens om welke aannemer het hier gaat? Een beetje “schandpaalreclame” zorgt er misschien voor dat aannemers hun verstand wat gaan gebruiken.

    Weet er overigens iemand hoe moeders met hun kinderwagen en baby hier kunnen passeren…?

  6. De aannemer is hier duidelijk in de fout, maar het is geweten dat aannemers niet wakker liggen van de veiligheid. Daarom zijn veilgheidscoördinatoren uitgevonden. En wat zegt die van deze situatie? Hier moet de veiligheidscoördinator toch ingrijpen, zeker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: