Bladmand

Ik las onlangs onvrede over het onderhoud van de fietsstrade langs de Coupure. Ivago zou niet deftig bladeren ruimen. Vrijdag was daar niks van te merken. Het deel kant Bijloke was duidelijk meer bladvrij dan de kant Brugse Poort, maar beide delen waren -vergeleken met vorig jaar- goed proper. Er hingen in de bomen nog veel bladeren te wachten op de storm van dinsdag :).

07nov08 9u49 Coupure Links
07nov08 9u49 Coupure Links
7nov08 9u48 Coupure Links
7nov08 9u48 Coupure Links

Hou zou het fietspad er nu bij liggen? Hoe vol zouden de bladmanden vandaag zijn?
Zo zag het er vorig jaar uit:

15nov07 12u18 Coupure Links
15nov07 12u18 Coupure Links
15nov08 12u19 Coupure Links
15nov08 12u19 Coupure Links

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

4 gedachten over “Bladmand”

  1. Ik begrijp de onvrede niet. Of het moet komen van joggers die massaal dit fietspad misbruiken. Ivago doet echt een serieuze inspanning om die bladeren te ruimen en bladvangers te plaatsen, zonder dat veel bewoners altijd een tandje bijsteken. Vallende bladeren maken nu eenmaal deel uit van de natuur in de herfst. Je kan toch niet verwachten dat luidruchtige bladblazers en zuigers een maand lang elke dag in elke straat op jacht gaan. Sommigen zien zelfs liever geen bomen omdat zij geen vallende bladeren verdragen.

  2. ‘k ben daar gisterenavond nog gepasseerd, en buiten de paar bladeren die per ongeluk in de bladmand terecht kwamen toen ze afwaaiden, is die bladmand nog even leeg als op de foto en het fietspad nog even glad als vorig jaar. En er zijn nog steeds evenveel joggers en wandelaars die van het fietspad gebruik maken als fietsers.
    Op den duur gaan we nog een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid op touw moeten zetten, waarbij een groep fietsers (welliswaar heel traag en voorzichtig) de Copure gaat afrijden via het voetpad.

    Wel stond de politie er rond 20u30 de fietslichten te controleren en fluo-bandjes uit te delen aan wie in orde was. De preventieve acties van vorig jaar zijn dus terug. Vanaf december worden het weer boetes.

  3. Ik dacht dat fietsen iets te maken had met respect voor de natuur. Minder CO en zo. Maar als fietsers van hun tram beginnen te maken voor wat afgevallen bladeren en IVAGO aanzetten om met de grove middelen elk blaadje te verwijderen dan is dat CO voordeel van de fiets terug een heel stuk minder. Dus als moeder natuur zijn bladeren verliest, rij was voorzichtiger. Geniet van de vele kleuren die het bladerdek bieden en zeur niet zo.

  4. @thewingsofthecarp: als voetgangers de straat zouden oversteken en op’t voetpad wandelen zoals het hoort, èn alle fietsers voor voldoende verlichting zorgen, geef ik je volmondig gelijk. Fiets daar maar eens een paar keer na zonsondergang, en je zal vaak genoeg een voetganger met donkere kledij of onverlichtte fietser van veel te dichtbij zien opduiken op de stukken die minder goed verlicht zijn. De combinatie van dergelijke plots opduikende figuren en een fietspad dat glad is van de bladeren is echt geen goede combinatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s