Zelfbouwpakket (1)

Fietsen naar Ikea Gent is even spannend als een meubelbouwpakket in elkaar flansen. De eerste stap is steeds een makkie. Vanop de Kortrijksesteenweg snij je vlot de verpakking aan:

11dec08 15u21
11dec08 15u21 Poolse-Winglaan

Fluitje van een cent. Overmoed is je deel. Op het einde van de straat rechtsaf lijkt alles nog even haalbaar als schroefjes tellen. De handleiding zegt dat je rechts niet mag monteren:
11dec08 15u23 Derbystraat
11dec08 15u23 Derbystraat
Is dit alles? Enkel opletten dat de schroefjes niet in de tramsporen rollen? Ai, het wordt complexer. Volgens de handleiding mag je verder, maar het hek staat in de weg:
11dec08 15u23 Derbylaan
11dec08 15u23 Derbylaan

11dec08 15u24 Derbylaan
11dec08 15u24 Derbylaan

Ik wist niet dat er verkeersborden bestaan die hekkens aankondigen :)…

Bon, linksaf dan maar, al heb je voor een bouwpakket een effen vloer nodig, geen kasseien:

11dec08
11dec08 15u24 Derbylaan

Morgen deel 2 van dit zelfbouwpakket.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

3 gedachten over “Zelfbouwpakket (1)”

  1. Vanuit Gent (de Sterre) met de auto is het ook een ramp, nergens een aanduiding. Tot ik tot aan de Carrefour ben gereden en dan terug, en de borden “Expo” heb gevolgd (stukje langs de autostrade), dan lukt het. Je moet het echt weten of je zoekt je suf.
    Met de fiets is het trouwens helemaal onmogelijk, vorige week moest ik in de Flanders zijn en ik heb helemaal hetzelfde meegemaakt zoals hierboven: om er de haren van uit je hoofd te rukken. Aan de Fl-Expo zijn trouwens n-e-r-g-e-n-s fietrekken te vinden.

  2. Schitterende beeldreportage. “Nergens een aanduiding” zoals Huug schrijft, durf ik niet zeggen. Er staat een gigantisch drievoudig Ikea-bord op een zeer hoge mast, zichtbaar vanop de R4-Ringvaart en dus waarschijnlijk ook zeer opvallend in het prachtig landschap van de Assels. Een “gewone” winkel krijgt het waarschijnlijk veel moeilijker om zo’n uithangbord te mogen plaatsen. Flanders Expo is niet alleen op zijn zachts uitgedrukt fiets-(en voetgangers)onvriendelijk, het is bovendien een sterk gesloten geheel. Vanuit Poortakker (bedrijvencentrum) en de aanleunende “schilderswijk” is het gewoon onmogelijk om de tramhalte te bereiken. Wordt “The Loop” de eerste volwaardige “gated community” in ons land?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: