Solden

Solden veroorzaken vaak verkeersinfarcten. Steeds meer koopjesjagers springen ook bij vriestemperaturen op de fiets:

03jan09 17u18 Koophandelsplein
03jan09 17u18 Koophandelsplein

Terwijl ik de vele fietsen langs het hek van het justitiepaleis wou fotograferen kletterde het achter mijn rug. Een jongedame lag tussen haar fiets. Haar broekspijp zat vast in de kettingkast. Het duurde even voor we ze los kregen. Gelukkig had ze geen letsels:
03jan09 17u19 Koophandelsplein
03jan09 17u19 Koophandelsplein

De oorzaak was niet ver te zoeken: de wissel.
03jan09 17u20 Koophandelsplein
03jan09 17u20 Koophandelsplein

Trams zullen er altijd zijn. Het huwelijk tussen rails en fietsbanden zal nooit een succes zijn. Fietsers have to deal with it. Perfecte stuurkunst is een vereiste, ook voor kinderen. Maar het zou leuk zijn mocht men een iets bredere strook overlaten voor fietsers. Zeker vlakbij de wissels. 20 cm erbij zou al genoeg zijn, gok ik.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

3 gedachten over “Solden”

  1. Oh daar is het vreselijk, ik blijf gewoon in het midden van de tramsporen rijden, ’t kan me niet schelen wat achterliggende auto’s en trams daarvan vinden. Tot aan de brug want daar ga ik meestal linksaf om naar de Coupure te rijden.

  2. dat is inderdaad de beste oplossing, Huug. Mijn zus is in Oostende op de tramsporen gevallen met haar fiets. Resultaat: open enkelbreuk en enkele maanden revalidatie.

  3. Vorige dagen “solden” meegemaakt in Amsterdam. Nog véél meer volk dan in Gent, en toch geen verkeersinfarct. Trams en (bak)fietsers beheersen het straatbeeld: BEIDE beschikken over eigen beddingen in straten die niet breder zijn dan in Gent. Bijgevolg blijft er weinig ruimte voor auto’s die dan ook wegblijven uit het historisch centrum ( waar parkeerplaatsen schaars en ontradend duur zijn, zelfs ondergronds).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s