4 gedachten over “Hoffelijkheid”

  1. ik heb vrijdag hierover een soortgelijke discussie gehad met een vrachtwagenchauffeur die aan een Volkswagen garage … auto’s kwam leveren en zich doodleuk op het fietspad parkeerde. Terwijl er een parking voorhanden was achter de garage.

  2. Op de Koopvaardijlaan stond een auto op het fietspad voor de verfwinkel met aan de overkant van de straat een politiecombi met 2 agenten ernaast. Ik wees hen op de auto maar ze reageerden niet, wat wil je dan dat chauffeurs zich correct parkeren…

  3. Hoffelijkheid? Dit heeft toch helemaal niets met hoffelijkheid te maken. Tenzij dat het gaat om een automobilist die een parkeermaneuver uitvoert en dit ook tijdig met zijn knipperlichten kenbaar maakt. In dat geval kan je als fietser hoffelijk zijn.
    Stel je even het omgekeerde voor: fietsers die massaal hun fiets op de rijbaan achterlaten om “eventjes” een krant of een broodje te gaan kopen. Reken maar op de hoffelijkheid van automobilisten!

  4. Weet je Frans, dit lijkt me een prachtig idee om eens in groep uit te voeren als sensibiliseringsactie. Doordat wij als fietsers in zo’n geval wel nog kunnen passeren, maar daar gevaarlijke maneuvers voor moeten doen, mag bij dergelijke actie natuurlijk slechts één rijstrook tijdelijk worden geblokkeerd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: