Melding (23): Maurice Dupuislaan

De stad is zo eerlijk om fietsers niet langs melding 22 te sturen. Helaas: enkel fietsers die deze website bezoeken weten dat Gent dit stuk Sint-Denijslaan en Maurice Dupuislaan afraadt. Nice idea: misschien eens pijlen plaatsen voor al wie de site niet bezoekt?

Tot zolang blijft de Maurice Dupuislaan voor velen een fietsas. De bocht vlakbij de Ringvaart is voor fietsers simpelweg gevaarlijk :

01mei09, 15u08, Maurice Dupuislaan
01mei09, 15u08, Maurice Dupuislaan

Een onderhoudsbeurt dringt zich op.
01mei09, 15u08, Maurice Dupuislaan
01mei09, 15u08, Maurice Dupuislaan

De ganse Dupuislaan is het typevoorbeeld van missing link. Hier is allang behoefte èn plaats voor een fietspad. Nu de Fabiolalaan dichtgaat voor de heraanleg is de noodzaak des te groter. Ik herhaal wat ik op 29 april al schreef: “Het blijft -helaas- een constante dat overheden wegenwerken niet aangrijpen om omwonenden via een maximaal fietscomfort andere mobiliteitsgewoontes aan te bieden.” Deze buurt verdient zorg. Niet iedereen krijgt een stuk autostrade in zijn achtertuin.

In de nabije toekomst starten de werken aan de Kortrijksesteenweg tussen het station en de R40, kleine ring. Laat ons hopen dat men bij in de zone tussen station en binnenstad de fietsassen bij voorbaat optimaliseert.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

3 gedachten over “Melding (23): Maurice Dupuislaan”

  1. beste fietsvrienden ik trof je site aan en ik zag er heel wat bekende zaken die wij ook melden aan de diensten het lijkt me best je eens 1 dagje mee te laten fietsen naar jouw pijnpunten zodanig je ook eens onze diensten kan in werking ziet vriendelijke groeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: