Melding (26) tramsporen (6)

De Gentenaar wijdt een artikelreeks aan de meetfiets.
Zaterdag mag schepen De Regge in de krant over deze bult rijden:

29mei09, 14u43, Voormuide
29mei09, 14u43, Voormuide

Deze bult is niet enkel oncomfortabel, maar vooral gevaarlijk. Wie over Muidebrug richting centrum fietst: watch out!
29mei09, 14u43, Voormuide
29mei09, 14u43, Voormuide

Het zou mooi zijn mocht de Lijn alle kruispunten met rails eens “opkuisen”. Dat vertegenwoordigt een fractie van een fractie van hun budget.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

8 gedachten over “Melding (26) tramsporen (6)”

 1. ik neem deze bult meermaals per dag, vaak met de bakfiets of met een dochter op mijn gewone fiets. Het helpt als je uitwijkt naar links (richting auto’s dus) en dus doe ik dat meestal, goed uitkijken dan! Inderdaad, je komt dat veel te vaak tegen in Gent, dergelijke fietsbulten.
  Boeiende blog!

 2. Vorige week was het schepencollege in onze buurt voor het wijkdebat. Natuurlijk werd deze fietsbult besproken. Blijkbaar is De Lijn vanuit de stad er al meermaals over aangesproken. Blijkt dat De Lijn plannen heeft om de tramsporen aan de Muidebrug te vernieuwen “in ’t kort” en die fietsbult dan ook zal verdwijnen. Vele buurtbewoners vonden dat maar een flauw antwoord want het is werkelijk onverantwoord om de situatie (die mijns inziens nog erger is geworden dan die op de foto hier)nog een paar weken/maanden zo te laten! De burgemeester gaf ons hierin gelijk en ging nog eens aandringen bij De Lijn…Ondertussen blijven we uitwijken!

 3. De fietser verkiest glad asfalt boven beton.

  Maar tussen tramrails blijft asfalt blijkbaar niet lang glad.
  Ik denk dat de beste oplossing een betonnen trambedding is zoals men gelukkig toepast op Korenmarkt, Braunplein, Kortrijksesteenweg en de hele werf van tramlijn 1 🙂

  1. Dat de fietser glad asfalt boven beton verkiest lijkt mij niet absoluut. “Gewassen” beton (Cataloniënstraat, fietspad Maria-Hendrikaplein) is best aangenaaam om op te fietsen.

 4. Er is ook zo’n irritante tramspoorbult als je via de Charles de Kerchovelaan naar beneden rijdt en de Kortrijksepoortstraat kruist. Maar nu zijn ze daar aan het werken dus misschien kuisen ze het op…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s