Home

Doorgaand verkeer

8 juni 2009

Gent voert een fietsbeleid, maar durft buiten de kuip niet echt keuzes te maken die een héél klein beetje raken aan autoverkeer, ook al is het sluipverkeer. Neem bijvoorbeeld de Visserij. Na de opening van de tweede fietsbrug in het Keizerpark is de Visserij méér dan ooit een fietsas.

05jun09, 16u48, Visserij

05jun09, 16u48, Visserij


De Visserij is een klassieke sluipweg voor autoverkeer richting Centrum en Dampoort. Toch durft Gent het doorgaand autoverkeer hier niet te knippen of beheersen. Ik woon aan deze kant van Gent, en hoor rondom mij vaak dat er snel gereden wordt. Assertieve fietsers hebben er geen last van. Maar zeer velen vinden het er gevaarlijk, en laten kinderen hier niet alleen fietsen. Vooral “tegen de richting fietsen” wordt hier ervaren als intens gevaarlijk.
05jun09, 16u48, Visserij

05jun09, 16u48, Visserij

De as verdient meer aandacht. De Visserij is een deel van een hoofdstedelijke fietsroute, en binnen Gent één van de weinige assen van de fietsknooppunten.
18jul08, 18u26, Visserij / Tweebruggenstraat

18jul08, 18u26, Visserij / Tweebruggenstraat


Misschien is het wachten tot de bewoners van de Visserij minder autoverkeer eisen. Of misschien is het wachten tot de fietsmassa vanuit Gentbrugge oprukt. Dat kan nog even duren, want deze werf ligt voorlopig weer stil.

2 Responses to “Doorgaand verkeer”

  1. Liesje Says:

    Kan je wat meer vertellen over waarom die werf stil ligt? Of kan ik online ergens meer lezen over de plannen voor de site?


  2. […] Visserij, die fietsas vol sluipverkeer. We schreven er hier, hier en hier al over. En hier. En hier. 13sep10, 08u42, […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: