Spiegeltje, spiegeltje…

Vers beton blinkt als een spiegel.

10sep09, 19u03, Bijgaardenpark
10sep09, 19u03, Bijgaardenpark
Na jaren van trage evolutie is de werf aan het Bijgaardenpark, alias Malmarsite, goed op tempo. De aannemer werkt flink door. Vandaag goot een spacy machine de eindlaag van het fietspad:
10sep09, 19u04, Forelstraat
10sep09, 19u04, Forelstraat

10sep09, 19u03, Bijgaardenpark
10sep09, 19u03, Bijgaardenpark

Ze goten het beton in 1 dag. Dit nieuwe pad is dan ook niet zò lang. Het loopt van de Denderlaan/Forelstraat langsheen de spoorweg tot aan de achterzijde van het winkelcentrum op de Dendermondsesteenweg:

25jul09, , Bijgaardenpark
25jul09, 12u07, Bijgaardenpark

Dit is een klein stapje vooruit. Enerzijds juich ik deze werf toe. Liever een klein klein stukje fietspad erbij dan niks. Anderzijds staan we nog mijlenver van een veilige fietsas tussen Gentbrugge en Dampoortstation of tussen Sint-Amandsberg en Gent-Centrum. Korreltjes creëren geen echte fietsverbinding/fietsas. Toevallig worden nu 2 korreltjes naast elkaar gerealiseerd: Denderlaan en Bijgaardenpark. Mooi zo. Nu de rest nog.

Dit korreltje fietspad zal je ’s avonds en ’s nachts niet ten volle kunnen gebruiken. Sinds deze lente is het winkelcentrum afgesloten door een hek:

10sep09, 21u13, Dendermondsesteenweg
10sep09, 21u13, Dendermondsesteenweg

Je kan dan niet doorsteken naar de Dendermondsesteenweg. Spiegeltje, spiegeltje… benieuwd hoe dit dossier zal evolueren. Ik snap niet waarom de NMBS niet investeert in een eenvoudige voetgangers- en fietserstunnel richting Dendermondsesteenweg. Het zou de veiligheid van de huidige treingebruikers immens verbeteren, én nieuwe treinklanten aantrekken. Zo’n tunneltje onder 3 sporen is – vergeleken met de werven die aan de gang zijn aan Gent Sint-Pieters -een korreltje.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

Eén gedachte over “Spiegeltje, spiegeltje…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s