Melding (35): Gentse haven (1)

De komende week: enkel beelden uit de Gentse haven. Vorige week lazen we hier dat de Gentenaar niet trots genoeg is op zijn haven. Ik zit met massa’s foto’s van de grootste Gentse fietsramp: de haven. De verbindingen tussen de kanaaldorpen en de bedrijven: een ramp. De verbindingen tussen de twee kanaaloevers: een ramp. Bekijk de kaarten van de fietsknooppunten. De boodschap is duidelijk: blijf hier weg! De haven is synoniem voor vrachtwagens en auto’s. Op mobiliteitsvlak inderdaad niet om trots op te zijn, eerder een no man’s land. Max Mobiel is hierin een lichtpuntje. Hier duikt nog een zovèèlste wegbeheerder op: het Havenbedrijf. Het Havenbedrijf lijkt niet geïnteresseerd in fietsinfrastructuur. Dom, want elke werknemer/fietser is een auto minder in de file. Ik ken mensen die geprobeerd hebben om met de fiets in de haven te gaan werken, en afhaakten. Ze schakelden over op een (dure) auto, of ze veranderden van werk.

Vandaag een melding, met een zekere symboolwaarde:

23sep09, 10u23, John Kennedylaan-Moervaartkaai
23sep09, 10u23, John Kennedylaan-Moervaartkaai

Het fietspad op dit kruispunt is afgesleten. Dat is op een vrachtwagenkruispunt wel vaker het geval. Het “vervolg” van dit rodeverfpad is verdwenen onder het zand:
23sep09, 10u24, John Kennedylaan-Moervaartkaai
23sep09, 10u24, John Kennedylaan-Moervaartkaai
De wegbeheerder liet er gras over groeien.
23sep09, 10u24, John Kennedylaan-Moervaartkaai
23sep09, 10u24, John Kennedylaan-Moervaartkaai

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

3 gedachten over “Melding (35): Gentse haven (1)”

  1. Havenbedrijf “dom”? Hoe minder fietsers, hoe minder dodehoekongevallen zou ook het (cynisch) uitgangspunt van de havenwegbeheerders kunnen zijn.

    1. En we kunnen het cynisme nog een stapje verder zetten: hoe meer fietsongevallen, hoe minder fietsers, en dus hoe minder fietsongevallen.

  2. Misschien moet het Havenbedrijf van Gent even cursus komen volgen bij het Havenbedrijf van Antwerpen. Want hoewel in Antwerpen – ook in de haven – niet alles perfect is, liggen de beste fietspaden van Antwerpen dankzij het havenbedrijf in de haven. Het kan dus zeker anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s