Melding (36): Kantienberg

De Kantienberg heeft duidelijk minnaars. Je kan er voor of er tegen zijn: het is één van de schaarse bruggen over de Schelde. Bekijk de kaart van Gent. Vanaf de Ringvaart met zijn parallelle R4 is het een poos brugloos. De Stropbrug is de eerste “personenbrug”: giene vette. De volgende brug is Terplaetenbrug. Omringd door diabolische Sint-Lievenspoort en Heuvelpoort: giene vette. De Kantienberg is de volgende verbinding: giene vette. Daarna volgen de hectische Lammersstraat (net bijgeleerd: de Marcellisbrug) en de denderende Brabantdam: tweemaal giene vette. De as Laurentplein-Henegouwenstraat-Volderstraat is de eerste te doene as, met een aura van fietsvriendelijkheid (al ligt het asfalt van de Henegouwenstraat erbij als een versleten schotelvod). Samengevat: de Schelde is tussen Ringvaart en stadscentrum enkel “te nemen” door assertieve fietsers. Ik kijk uit naar de beloofde fietsbruggen kant Ledeberg.

De melding: foto’s zeggen genoeg.

11okt09, 11u54, Kantienberg
11okt09, 11u54, Kantienberg
Ik heb geen flauw idee wat dit deksel er zit te doen.
11okt09, 11u54, Kantienberg
11okt09, 11u54, Kantienberg

11okt09, 11u54, Kantienberg
11okt09, 11u54, Kantienberg

Een voet is een beetje veel, hé? De stad liet recent de voegen tussen de Kantienbergkasseien wat dichtasfalteren, wat aangeeft dat deze bult de komende jaren geen grote beurt krijgt, maar dit metalen ding bleef buiten schot.

Oh ja. Hopelijk blijft de short-cut hieronder niet te lang dicht.

11okt09, 11u57, pad aan Kantienberg
11okt09, 11u57, pad aan Kantienberg

Of komt hier nu een trappenpartij?

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

3 gedachten over “Melding (36): Kantienberg”

  1. Een fietser die wat minder oplet kan best een wiel kapot rijden op zo’n ijzeren deksel. Zelfs een automobilist houd best rekening met dat soort krengen – een lekke band is gauw gebeurt. In Brussel gooien ze op dat soort kasseien al vlug een laag asfalt, maar daar is de auto geen koning maar god. 😦

  2. Rake observatie van de weinig fietsvriendelijke bruggen over de Schelde tussen de R4 en de Brabantdam. De as Henegouwenstraat/Vlaanderenstraat fietsvriendelijk noemen terwijl het verboden is de officiële fietsroute te volgen richting Wijdenaardbrug, lijkt mij… een brug te ver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s