Beton

Vroeger klonk “beton” als een vloek. Betontinck en zo. Nu veert m’n hart op bij de aanblik van vers, fragiel beton:

091105Gent_verkeer 045
05nov09, 16u54, Scheldekaai
091105Gent_verkeer 028
05nov09, 16u36, Vincent Evrardlaan
091105Gent_verkeer 053
05nov09, 16u58, Kerkstraat / Jan Samijnstraat
091105Gent_verkeer 060
05nov09, 17u03, Guldenmeers, Scheldekaai

Grijs beton matcht duidelijk met herfstbladerenbruin.

Donderdag was zonder meer een hoogdag voor betonminnend Gentbrugge. De trein der traagheid komt aan in het station. Vermoedelijk kan je er nu al fietsen. Deze as tussen Gentbruggebrug en de Visserij zal snel “renderen”.
Ook esthetisch wordt het de moeite:

091105Gent_verkeer 027
05nov09, 16u35, Scheldekaai (Arbedsite)
Enkel het strookje kasseien naast Gentbruggebrug en de link aan de tweede Keizerparkbrug heeft nog een betonnetje nodig. En deze zachte verbinding tussen Gentbrugge en de Schelde kan nu ook stadinwaarts “renderen”.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

5 gedachten over “Beton”

 1. Eindelijk. We moesten er lang op wachten, maar nu is er een fietsverbinding los van het autoverkeer, toch voor een stukje. Ik ben benieuwd hoeveel fietsers hiervan gebruik zullen maken. En ja: het ziet er goed uit. Nu enkel nog de losse eindjes afwerken.

 2. Ik heb op zich niets tegen beton en foto’s kunnen bedriegen, maar ik heb de indruk dat de kwaliteit van beton op de tweede en laatste foto te wensen overlaat. En mijn ervaring is dat beton ook vaak slecht wordt aangelegd (te grove borstel, te diepe uitwassing, te veel of slecht geplaatste krimpvoegen, …).

 3. Deze middag hebben we dat nieuw traject eens uitgeprobeerd: ’t is een plezier om zo naar ’t stad te rijden.
  Toen ik de spooronderdoorgang zag eventjes gedacht toch een fietshelm te moeten aanschaffen maar de vrije hoogte in ’t midden volstaat zelfs voor mij 😉

 4. Laatste obstakel weg op Scheldefietspad

  GENT – Fietsers kunnen voortaan van de Visserij tot voorbij Gentbrugge-brug rijden zonder ook maar één auto tegen te komen. Het fietspad langs de Scheldeoever werd tot nog toe versperd door een groot obstakel: de spoorwegbrug vlakbij de vroegere Trefil-Arbed-terreinen. Na werken die bijna twee jaar hebben geduurd, is er daar nu een onderdoorgang gegraven.

  ‘Daardoor kan je nu met de fiets van aan de Visserij doorheen het Keizerspark veilig over de hele Scheldedijk rijden’, zegt schepen van Mobiliteit Karin Temmerman (SP.A). ‘Er is een aparte fietsroute waar geen auto’s op zijn toegelaten die loopt tot buiten het grondgebied van de stad.’

  Het gaat niet alleen om een recreatieve fietsroute langs de Scheldeoever, de schepen hoopt dat mensen uit bijvoorbeeld Gentbrugge de route ook zullen gebruiken om met de fiets naar hun werk in het centrum te rijden, of naar school.

  ‘Binnenkort is bovendien ook het dubbelrichtingsfietspad af op de Vlaamse Kaai. Via de sluizen over de Schelde zal dat ook aantakken op deze fietsroute. Dan zal je van daaruit over een veilig fietspad tot bijna aan de Dampoort kunnen rijden, langs de Denderlaan en doorheen het Bijgaardepark tot het winkelcentrum aan de Dendermondsesteenweg’, aldus Temmerman.

  (TOD)
  http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=LK2K83KJ&PostCode=9000

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s