De Volkskrant (1)

Het was lang geleden: een week geen fietszadel voelen. Alleen maar stappen op stranden, paden en veldwegen. De GR ontdekken als bron van genot en obsessie voor rood/wit. Verbaasd zijn als er een fiets opdook:

15apr10, 16u59, Wissant

Mijn ultieme genot: in Frankrijk de Volkskrant lezen.
Neem nu donderdag 1 april 2010, pagina 64, rubriek “Dag in Dag uit”, Verkeersmijmering.
“Doorfietsen.      Het is een gepuzzel te bedenken op welk moment van de dag je waar het lekkerste kunt doorfietsen. Er komen steeds meer fietsers en dat remt. Toch fietst de Nederlander steeds maar meer: 850 kilometer per jaar.
Met dank aan de overheid. Die pest de automobilist de fiets op – parkeertarieven, wegafsluitingen – en blijkt succesvol met de oproep dat fietsen gezond is. Samen met de baas maakt de overheid fietsen aanlokkelijk via belastingvoordeeltjes.
Vooral in de steden is de infrastructuur niet meegegroeid, zegt de Fietsersbond. Terwijl juist daar het fietsverkeer nóg meer groeit. ‘Het is niet handig gebleken dat de hoofdfietsverbindingen naast de hoofdroutes voor de auto liggen.’
Verkeerspsycholoog en huisdeskundige van Didu Cees Wildervanck: ‘Dat wordt dus REKENINGFIETSEN! Dit probleem doet me denken aan de NS. Ook die slaagt er met steun van de overheid heel goed in meer mensen in de trein te krijgen. Alleen groeit de treincapaciteit niet mee.’
Marcel van Lieshout

15apr10, 16u14, Wissant

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

Eén gedachte over “De Volkskrant (1)”

  1. Is het niet Wissant? Van “Witzand”, toen deze plek bij het Graafschap Vlaanderen behoorde. In het Gentse Museum voor Schone Kunsten staat de prachtige kop van Pierre de Wissant, één van de “Bourgeois de Calais” van beeldhouwer Auguste Rodin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: