Waarschuwen

Dit is een parkeerplaats van een bankkantoor voor klanten.

18jul10, 10u00, Koolmeesstraat / De Pintelaan
Toen ik er passeerde dacht ik: “Knap! Ze waarschuwen hun klanten tenminste dat ze een fietspad dwarsen.”
18jun10, 10u01, Koolmeesstraat
Nu ik naar de foto’s kijk voelt het wat dubbel. Is zo een garage-korte-duur-parkeerplaats vlak op een druk kruispunt nog van deze tijd?

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

4 gedachten over “Waarschuwen”

  1. Gelukkig zullen ze op dit fietspad niet rap foutparkeren, want de parkeerstrook ligt hier tussen fietspad en rijbaan 🙂

   Verderop, in de Heymanslaan, is er ook geen probleem voor foutparkeerders, want het huidige fietspad is daar zo smal en onveilig dat zelfs foutparkeerders hun auto daar niet durven foutparkeren…

   Binnenkort start men trouwens met het aanleggen van een rotonde op de Heymanslaan, aan de toekomstige in- en uitrit voor auto’s van het UZ, ter hoogte van de farmacie en Home Boudewijn.
   Mijn commentaar op die plannen las je eerder op:

   https://fietsbult.wordpress.com/2009/11/23/ertussen/#comment-1113

 1. Het heeft er eigenlijk niets mee te maken, maar het bekijken van het fotootje roept bij mij een andere vraag op:
  Ik heb mijn autorijbewijs behaald in 1970 – jawel, een oude zak. En toentertijd heb ik geleerd dat je een garage, een oprit, een dwarse parkeerplaats achteruit moest inrijden (met volle zicht op het verkeer) en vooruit moest uitrijden (eveneens met volle zicht op het verkeer).
  En iedereen deed dat ook! Ik weet niet of dat volgens de wegcode zo was, maar het was wel “goed bestuur”. En het was gewoon zo. Ik weet van geen kanten hoe dit nu in de wegcode geregeld is, maar in alle geval heb ik dat tot mijn grote horreur volledig zien verdwijnen.
  Ik heb als fietser (inderdaad, ik heb dan eigenlijk in heel mijn leven geen auto gehad) drie angsten:
  1. – een zatlap of viermaalvierer die je doodleuk wegmaait
  3. – openslaande autodeuren
  2. – een auto die zn garage uitrijdt, of zo’n parkeerplaats aan de citadellaan – zeker als er bvb een camionette voor staat.
  Ik maak het elke week zeker een keer mee op mijn route naar het werk. Bijvoorbeeld op het (overigens prima) fietspad langs de Nieuwe Wandeling. Dat een auto uit zn garage achteruitschuift tot helemaal op het fietspad in volslagen blindheid! Het voetpad is ochere een metertje, en eer ze iets zien zit hun gat al flink op het fietspad. Op de ring is het nog een stuk erger: geen probleem als er maar enkele autos staan, maar als een geparkeerde vanachter een nevenstaande camionette schuift is die blind tot ver over het fietspad!
  Nu ja, vooruit of achteruit is niet zaligmakend, mijn vriendin is onlangs knal overreden “over” het fietspad door een dikke automobiel die de Brico in Ledeberg indraaide…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: