2 gedachten over “Vakantie (2): rijles”

 1. Ik bewonder ouders die hun kleintjes met de fiets leren omgaan met risico’s. Uiteindelijk is dat veel veiliger dan op te groeien op een achterbank en er het verkeer gade te slaan zoals een videospel.

 2. Infovergadering Belfortstraat:

  Project KoBra bereidt zich voor op de laatste fase. Na de Korenmarkt, het Emile Braunplein en omgeving is nu ook de Belfortstraat aan de beurt. De Stad Gent nodigt de buurtbewoners en handelaars uit voor een infovergadering over het ontwerp en de planning voor de heraanleg van de straat. Die vindt plaats op maandag 21 mei in het Provinciaal Administratief Centrum op het Woodrow Wilsonplein.

  In de periode 2007-2008 werd een masterplan opgemaakt voor de heraanleg van Korenmarkt, Emile Braunplein, Belfortstraat en omgeving. Op 31 januari 2008 organiseerde de Stad Gent hierover een hoorzitting voor bewoners en handelaars. Een klankbordgroep van bewoners, handelaars en vertegenwoordigers van UNIZO en de Bond voor Trein-, Tram- en Busgebruikers kon daarvoor al zijn mening geven.

  Ondertussen is er al heel wat gebeurd. De Korenmarkt is zo goed als af. Tegen eind 2012 zal ook het Emile Braunplein klaar zijn. Volgens de huidige planning beginnen de voorbereidende werken aan de Belfortstraat in 2013. In 2014 start de uiteindelijke heraanleg. Die heraanleg verloopt gefaseerd. Handelszaken blijven zo veel mogelijk bereikbaar gedurende de werken.

  De Belfortstraat wordt een boulevard met bomen en brede voetpaden
  De Belfortstraat ziet er binnen enkele jaren helemaal anders uit. Aan weerszijden komen er bomen en brede voetpaden. Op die manier krijgt de straat het karakter van een echte stadsboulevard. Dat past bij haar functie als toegangspoort tot de Gentse toeristische kern met het belfort en de stadshal.

  De Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn plant de vertramming van lijn 3. Daarom krijgt de Belfortstraat bij de heraanleg meteen ook sporen. De heraanleg loopt tot aan het kruispunt met de Kammerstraat.

  Het ontwerp is van de hand van de T.V. Robbrecht-Daem Architecten, M.-José Van Hee, Wirtz International, BAS-Dirk Jaspaert, Dirk Boydens, Marianne France en het studiebureau Technum nv.

  Informatievergadering
  De informatievergadering vindt plaats op maandag 21 mei 2012 om 20 uur in auditorium ‘De Schelde’ in het Provinciaal Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent.

  http://www.gent.be/eCache/THE/4/125.cmVjPTE3Nzg1NA.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: