De eerste “nietjes” verschenen in mijn fotolens/straatbeeld. Mooi en sober.
Allen daarheen om ze vanaf eind deze week te testen :slash: evalueren.
De eerste “nietjes” verschenen in mijn fotolens/straatbeeld. Mooi en sober.
Allen daarheen om ze vanaf eind deze week te testen :slash: evalueren.
“Maar staan ze niet te dicht bij elkaar?” – dat is krék het eerste waar ik ook aan dacht toen ik ze gisteren zag, het zal weer wat zijn om fietsen erin of eruit te halen: rem- en versnellingskabelbreuk, scheefgetrokken stuur en andere toestanden *zucht*.
Ik heb soms de indruk dat het fietsbeleid in Gent en de uitwerking ervan door verstokte autorijders wordt gemaakt.
De nietjes zijn gelukkig aan de rechterkant van de straat aangebracht:-)
De afstand is zonder twijfel ruim onvoldoende. Omdat het op dit manier bijna onmogelijk is om een fiets langs beide zijden van zo’n nietje te plaatsen had men een zelfde fietscapaciteit kunnen creëren met maar de helft van het aantal stallingen maar geplaatst met een grotere tussenafstand.
Het toont nogmaals aan dat er ontzettend veel gebrek is aan kennis van goede fietsinfrastructuur en ook de bereidheid/reflex ontbreekt om zich eerst grondig te informeren voor men tot een ingreep overgaat.
Fietsrekken? Ik dacht dat dit een nieuw systeem was om winkeldieven tegen te houden. 🙂
Mm, waarschijnlijk staan ze zo dicht bij elkaar omdat het de bedoeling is om er maar één fiets aan te hangen. Het kleinste kind ziet van hier dat die dingen vol gaan hangen met -minstens- één fiets aan elke kant.
Ik dacht ook altijd dat dergelijke rekken bedoeld zijn om één fiets aan te hangen.
Toch nog even wachten om uit te proberen, want de nietjes staan momenteel nog achter een draadrek.
Het kan wel de bedoeling zijn dat er maar één fiets aan mag vastgezet worden, maar het is mogelijk om er twee aan te hangen. Je mag niet van iedereen verwachten dat ze doen wat jij (de overheid) wil, maar je moet voorzien dat er “creatief” mee omgesprongen wordt. Indien er meer fietsen aan vastgezet worden dan er nietjes zijn, dat betekent dit dat er te weinig rekken voorzien zijn. Kijk maar naar de rekken aan de bib en het administratief centrum aan het Zuid bijvoorbeeld… Niks met “nietjes” op zich te maken – die zien er goed uit -, maar met anticiperen en varianten op de wet van Murphy.
Zijn het dan wel goede fietsrekken, vraag ik me dan af, als het mogelijk is er meerdere fietsen aan vast te maken? ….
Ik tracht die keuze van “dicht op elkaar” te begrijpen. Als je op een drukke plek zoals aan het St-Pietersstation iets meer ruimte laat tussen de fietsrekken, wringt men daar een bijkomende fiets tussen met alle schadelijke gevolgen. Tussen die “nietjes” zal het stuur dan wel in de andere richting moeten staan dan de fietsen ernaast. Maar dan blijft het moeilijk om je fiets vast te maken. Een boodschappentas op de fiets (toch wel nuttig op de Korenmarkt) mag je helemaal vergeten.
Wie een bredere fiets heeft(met vlinderstuur, een bakfiets, een driewieler,…) zal het moeten doen zoals de eigenaar van een Hummer, een bestelwagen, een mobilhome of een bolide: “buiten de lijntjes” parkeren. Het ander extreem van deze “nietjes” op de Korenmarkt zijn de kloeke fietsstallingen aan de ingangen van de Bourgoyen: daar kan bijna een vrachtwagen tussen.
Ach zijn dat fietsenstallingenen aan de Bourgoyen?
Ik dacht dat het om een soort horden parcour ws, of zo een eighties fit-o-meter.
Kun
Gisteren gezien in de Kortemunt dat het hekken er nog staat, maar de “nietjes” zijn verdwenen.
????