Kopenhagen (9): fietssas

28apr10, 14u57, Kopenhagen
Ik blijf verbaasd met welke eenvoud fietsen in Kopenhagen comfortabel gemaakt wordt. Een fietssas dient hier om fietsers te beschermen, niet om ze te doen afstappen. En de afmetingen lijken ok voor bakfietsen en fietskarren. Kortom: laat dit een Europese norm worden.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

3 gedachten over “Kopenhagen (9): fietssas”

  1. Zo leuk vind ik het niet: het blijft een hindernis die je moet omzeilen. Ik moet wel opmerken dat dit soort sluizen wel hun nut heeft. Ik heb deze zomer eens gelet op fietsroutes waar geen sluis is als ze een weg kruisen, maar alleen een bord of een paaltje. Bijna geen enkele wielertoerist die daar vertraagde, ook niet als het zicht abominabel is. Waarschijnlijk gaan ze ervan uit dat ze een aankomende auto wel zullen horen aankomen als ze hem niet kunnen zien. Ten eerste is dat niet altijd waar, en ten tweede kunnen er ook fietsers of voetgangers passeren, en dan krijg je ongelukken zoals
    dit. Conclusie: dit soort sluizen zijn een miserie, maar soms zijn ze nodig. Heeft misschien iemand een beter idee om het probleem op te lossen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s