Project Gent Sint-Pieters: fietsval

12okt10, 16u24, Koningin Maria Hendrikaplein
Sinds vrijdag zijn de loop- en fietsroutes op het Koningin Maria-Hendrikaplein aangepast.
Of wat boze buurtbewoners voor elkaar krijgen…
Toch nog even tonen wat “men” een paar weken lang “normaal” vond:
12okt10, 16u09, Koningin Maria-Hendrikaplein

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

5 gedachten over “Project Gent Sint-Pieters: fietsval”

 1. Aangepast? De bewegwijzering blijft onbestaande. De gele “suggestiefietspaden” werden uitgewist en één bordje aangepast om hier alleen De Lijn en werfwagens te laten rijden. Dat was de situatie tijdens het “feest op wieltjes”. Voor de rest: niets Ik las ergens dat er een firma wordt betaald om de hinder te beperken. Naar het schijnt bestaat er in deze stad zelfs een “verkeerstechnische dienst”. Wat die godsganse dagen uitspoken is een raadsel. Men bouwt wel een duur “Infopunt” dat nauwelijks toegankelijk is. Maar de meest elementaire verkeersinformatie, namelijk verkeersborden, ontbreekt bijna totaal.

  1. Ik vermoed dat je de VTA (verkeerstechnische afdeling) van de politie bedoelt, een verzameling figuren die de gemiddelde brontosaurus modern doet lijken. Die blijven beter weg: zo heeft de politie al een paar keer een aantal fietsers een boete gegeven, niet omdat ze (de fietsers) iets verkeerds deden, maar omdat ze (de politie) niet aan de signalisatie aan uit geraakten.

 2. Dinsdagochtend (19 oktober) heeft de politie op het Maria-Hendrikaplein de grote middelen ingezet om de fietserstroom richting Voskenslaan af te leiden van de trambaan. Eén beleefde, vriendelijke, geduldige en kordate agente stuurde alle fietsers komende van de Albertlaan naar het (niet zo nieuwe) fietspad dat nu aansluit op een voorlopige loop- en fiets(?)route. Ik wees die dame in uniform er op dat de bewegwijzering totaal ontbreekt, op één (nieuw en vaag) verbodsteken na ter hoogte van de trambaan. Haar antwoord: “Ze zijn ermee bezig”. Ze? Wie zou dat zijn? De brontosaurussen van de verkeerstechnische afdeling? Brokkenmakers die hun werkstraf nog moeten uitvoeren? Een in Dendermonde bekende leverancier van verkeersborden? De verkeerssituatie aan het station blijft zoals het “feest op wieltjes”: een flop. En het wordt steeds duidelijker dat daar niets zal aan veranderen zolang er geen zwaar ongeval gebeurt. Een zoveelste “wake” van de Fietsersbond kunnen we missen.
  “Ze zijn ermee bezig”: het fietspad tussen de Albertlaan en de Koning Boudewijnstraat is al sinds maanden afgewerkt, maar “ze” (al die tijd in bezigheidstherapie) zijn er nog niet in geslaagd om het verkeersbord “fietspad” (blauwe fiets) te plaatsen.

  1. Resultaat van vier dagen bezigheidstherapie? De eindelijk aangepaste bewegwijzering gebiedt fietsers af te stappen (voeten in de plassen) tussen de Boudewijnstraat en de Voskenslaantunnel.

 3. wat is het minst vervelend? Een gevaarlijk fietspad, of géén fietspad zoals nu?

  Paar weken geleden kreeg ik een opmerking van een agente dat ik op het “fietspad” moest rijden, en niet tussen de tramsporen (ik reed volledig in’t midden van de straat).

  Jammergenoeg was ik niet ad rem genoeg (’t was ’s morgens) om te antwoorden: “Ik niet tussen de tramsporen? En waarom dan wel de tram op mijn fietspad?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s