Creatief

De ondergrondse fietsstalling onder de Sint-Michielshelling haalt het vermoedelijk niet om in oktober open te zijn.
Ook hier is de aannemer lid van het clubje “De Trein der Traagheid”.

31aug10, 17u33, Pakhuisstraat

Als ik goed kan rekenen knutselt de monumentenaannemer al bijna 3 maand aan het toegangspoortje.
Ze lijken over halfweg.

Ook de nietjes geraken moeilijk in de grond geschoten.

13okt10, 18u18, Korenmarkt

Allemaal positieve evoluties, en evolutie gaat in sommige agenda’s traag.
Niet getreurd: de aannemers voorzien alternatieve fietsstallingen.
Of vergis ik me?

22okt10, 21u18, Sint-Michielshelling

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

6 gedachten over “Creatief”

 1. Het gaat inderdaad maar zeer traag. En die nietjes staan toch wel zeer dicht tegen elkaar. Mijn vlinderstuur zal afzien in zo’n stalling.

  Maar dat gezegd zijne: ik ben blij dat daar een extra stalling komt, het zal voor velen een alternatief zijn voor de FNAC fietsenstalling tijdens het shoppen.

 2. De nietjes-historie is er een om groen te lachen: eerst zaten ze erin, dan een tijd alweer niet, dan weer wel en nu zag ik dat ze er alweer herbegonnen zijn. En voor wat? Om er een totale miskleun neer te zetten: die dingen staan veel te dicht bij elkaar, dat ziet het kleinste kind. Waar zijn ze mee bezig? Is er niemand die de verantwoordelijken daar eens over aanspreekt? (Ik denk dat ik eens ga rondbellen *zucht*)

  1. Voila, rap een telefoontje naar de Dienst Mobiliteit leert me dat: a) ze wél weten dat die dingen te dicht bij elkaar staan (oei, foutje) maar dat de aannemer zich heeft gebaseerd op de afmetingen van de “oude” fietsstallingen type Gent, b) de nietjes waar vroeger de “Club” was er niet langer mogen staan omdat de grond waarop ze staan/stonden privé-eigendom is (en de eigenaar daar niet zo blij mee was – haha, grappig), de rooilijn ligt blijkbaar een stuk verder naar het midden van de straat toe, c) de nietjes die rechtover de Mc Donalds staan ook te dicht bij elkaar staan maar dat ze dat zo zullen laten (jammer maar helaas) omdat de nietjes hier niet door de Stad werden geplaatst maar lastens een aanbesteding door een aannemer.
   Nietjes die later in de toekomst door de Stad geplaatst zullen worden zullen dan wél met 1 meter afstand van elkaar gezet worden.

   1. Zucht, hoe is dat toch elke keer weer mogelijk …
    De nietjes aan de Mc Donalds zijn “lastens een aanbesteding door een aannemer” geplaatst. En wie heeft die aanbesteding uitgeschreven? …..

 3. Het is misschien een kleine troost (of net niet), maar in Antwerpen is het niet anders. Ook daar wordt bij fouten in de uitvoering al snel naar de uitvoerder/aannemer verwezen en is de Stad van mening dat zij er zelf geen verantwoordelijkheid in dragen en de ‘slachtoffers’ (de fietsers dus) hun beklag dus maar moeten doen bij de aannemer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s