Melding (55): Kwisvraag

Kwisvraagje: wat ontbreekt er hier sinds kort?

27okt10, 12u04, Laurent Delvauxstraat
Hint 1: wat hangt vermoedelijk op een studentenkot?
Hint 2: probeert een aannemer zijn stock aan te vullen?

Schiftingsvraag: riskeer je hier momenteel een bekeuring van 150€?

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

7 gedachten over “Melding (55): Kwisvraag”

 1. Dat gele bord rechts op de grond zorgde voor heel wat kopbrekens. Maar het gaat natuurlijk om het ‘uitgezonderd fietsers’-bord halfweg de paal, … of niet?

 2. Ach, Gent zit vol van die contradicties en ongerijmdheden. Het zou mij verwonderen dat je hiervoor bekeurd kunt worden. Een politierechter zou dat meteen in de prullenmand gooien en de betrokken overheid een bolwassing geven voor onbehoorlijk bestuur.

 3. Er ontbreekt geen bord (ook geen M2/M3), er staat een bord te veel 😉
  Dit bord C1 heeft in feite geen betekenis: het C1-bord dient aan het begin van de straat te staan (en dat staat er ook, “verkeersbord C1 dat bij het begin van een wegvak met verboden richting geplaatst is”). Lang geleden moest wel nog een C1 op het einde van het wegvak geplaatst worden, maar deze regel: “Geen enkel verkeersbord wordt geplaatst op het einde van het wegvak of weggedeelte met verboden richting behoudens in de in dit reglement bepaalde gevallen”, maakte daar een eind aan.
  Op basis van dit artikel is het bord C1 dus niet “overeenkomstig de voorschriften” geplaatst en zou er op basis van dit bord geen boete mogen komen.
  Wat stouter: Gent staat vol met overtollige verkeersborden, hoezo de VTA houdt geen rekenening met de (verzamelwoede van) studenten?

 4. Idem voor de Blankenbergestraat, waar het originele bord en het uitzonderingsbord door de werken vervangen zijn door enkel een “verboden richting”-bord zonder uitzonderingen. Ik heb het dan ook gemeld op meldpuntfietspaden.be.

 5. En als je even om het hoekje had gekeken, dan zou je zien dat de verkeerslichten voor de voetgangers niet werken (al 5 weken!). Enkel het groene ventje komt nog te voorschijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s