112

Ik ben een naïeve mens.
Een telefoontje naar 112 maakt NIET dat een barrière voor honderden voetgangers en fietsers ‘s nachts opgeruimd wordt:

12nov10, 09u28, Koningin Maria-Hendrikaplein
12nov10, 09u28, Koningin Astridlaan
12nov10, 09u30, Sint-Denijslaan

Enige mogelijke conclusie: voor de hulpdiensten is een totaal afgesloten voetgangers- en fietsersader aan Gent Sint-Pieters niet even belangrijk als een afgesloten auto-ader.
Of vergis ik me, en was het na een nachtelijke interventie nogmaals dichtgewaaid?

Sommige mensen zullen medelijden hebben met een aannemer die geen verweer heeft tegen een storm.
Anderen zullen zich afvragen of deze aannemer geen foert zei tegen mogelijke gevolgen van een -prima op tijd aangekondigde- storm.

Vannacht op weg naar huis was het fietspad op de Koningin Fabiolalaan opnieuw berijdbaar, maar de doorsteek richting Albertlaan weer dichtgewaaid:

13nov10, 00u29, Koningin Maria-Hendrikaplein

Ik zie met verbazing dat werken op de Gentse Ring -terecht- met de grote middelen aangekondigd worden:

12nov10, 09u22, Charles de Kerchovelaan

Op de Citadellaan staat nog een digitaal bord van de politie.
De duizenden mensen die op de kleine ring passeren hebben recht op die informatie.
Het is maar juist dat dergelijke middelen ook ingezet worden waar duizenden voetgangers en fietsers passeren.
Digitale borden zijn zeer welkom op het Koningin Maria-Hendrikaplein en Sint-Denijslaan.

Positief afronden: ik lees op de site van de Stad Gent dat maandag werken starten aan de Stropbrug.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

6 gedachten over “112”

 1. De gevolgen van een storm? Vergelijk foto 1 van vandaag met foto 1 van gisteren. De panelen rechts op de foto zijn naar links opgeschoven door een wind die niet eens hard genoeg waaide om het stuk plastiekfolie dat er op beide foto’s vlak naast ligt te verplaatsen. Bovendien: harde wind waait zo’n panelen om, maar kan de voetstukken niet opschuiven. Tenzij er daar een aannemer rondloopt die De Windt heet, was het niet de wind die het gedaan heeft.

  O ja: op de nachtfoto staat een wegwijzer voor fietsers naar Voskenslaan/Sterre. Om vijf uur gisteravond was die er nog niet. Puik werk van degene die daarvoor gezorgd heeft. Zou het bordje `bellen naar Gentinfo’ dat daar in de buurt hing daar iets mee te maken hebben? En moeten we nu 112 of 09/210.10.10 bellen in dergelijke omstandigheden?

 2. Hoera ! Er zal eindelijk “iets” gebeuren met de Stropbrug ! En op de site staat er waarlijk informatie over de planning. Jammer genoeg zag ik deze week geen aankondiging op de plaats zelf, maar ik zal er wel naast gekeken hebben zeker ?

 3. JanG : dan heb ik er ook naastgekeken, want ook niets gezien…
  Maar kom, er zal tenminste iets verbeteren, en normaal gezien na 3 dagen al (al kan de hevige regen spelbreker spelen, lees ik)

 4. Eigenlijk is er niets veranderd. Storm of geen storm: de omgeving van het St-Pietersstation was een chaos, is een chaos en zal hoogstwaarschijnlijk nog een tijdlang een chaos blijven. Zelfs de elementaire vermelding “Werfzone, betreden op eigen risico” ontbreekt. Het dure “Feest op wieltjes” krijgt met de dag een steeds wrangere nasmaak.
  Ik ben nu eens echt benieuwd naar het effect van de nakende opening van de Valentin Vaerwijckweg. Als dat niet gelijktijdig verloopt met de opening van de ondergrondse parkeergarage, dreigt op de St-Denijslaan een niet te overzien verkeersinfarct ter hoogte van de voorlopige tramtunnel. Daar gaan immers een pak verkeersstromen samenkomen: trams, bussen, voetgangers, fietsers en auto’s, gecombineerd met voertuigen die passagiers opwachten, afzetten en opnemen. Staat er een rampenplan (mét signalisatie) klaar?

 5. heb de barrière gisteren dan zelf maar opgeschoven. Een “vriendelijke” medewerker van De Lijn wees me op het feit dat ik niet op het Hendrikaplein mocht rijden, maar stak zelf geen hand uit om even te helpen de doorgang vrij te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s