7 gedachten over “Ingezonden (1)”

 1. Iemand een idee wanneer de ondergrondse fietsenstalling zal openen? De werf is toch al een tijdje afgerond, tijdens de GF was er een voor-opening en nu kan je er nog steeds niet binnen…

  Op die manier komt een mooi project toch weer met azijn op fietsbult…

 2. Hier worden fietsers tenminste gewaarschuwd, anders dan aan het St-Pietersstation. Daar hebben onze beruchte “cowboys” na het (vroegtijdig) bouwverlof hun werk hervat. Het nieuw fietspad tussen de onafgewerkte Fabiolalaan en de trambaan hebben zij maandagochtend botweg volledig afgezet met een geelblauwe schutting, zonder waarschuwing of signalisatie. De eerste grote fietsbult van 2011 is hiermee een feit. We kruipen uit het dal, verklaarde onze burgemeester die wellicht zijn tekst van januari 2012 afstak. Hoelang nog zal hij dulden dat aannemers aan het St-Pietersstation met de veiligheid van de burgers sollen?

 3. Het ingezonden item is inderdaad hilarisch. Men plaatst “nietjes” om ze dan bijna meteen opnieuw te laten evacueren. Werden in het kader van de Kobra-werken trouwens elders ook al geen “nietjes” geplaatst en weer verwijderd?

 4. Ze waren vandaag bezig. Die nietjes zijn gebogen buizen die worden geschoven over kleinere buizen die een stukje uit de grond steken. Om ze vast te maken wordt er een gat doorgeboord en dan waarschijnlijk met een of andere pin of bout vastgezet.

  1. Hopelijk zijn die nietjes dan ook vandalisme en diefstalbestendig. In Antwerpen is er al eerder heel wat te doen geweest rond fietstallingen (type nietje) die zonder veel moeite los te maken waren zodat fietssloten (met bijhorende fiets) er zomaar af geschoven konden worden. (Zie: http://fietsantwerpen.wordpress.com/2010/08/09/n-fiets-stelen-in-t-stad-hoe-doe-je-dat/)

   Het heeft in Antwerpen bijna een jaar geduurt voor dit probleem opgelost werd. Ik ben dus behoorlijk wantrouwig ten opzichte van fietstallingen die vaak vooral op uiterlijk of prijs worden gekozen. Want wat heeft het voor nut je fiets aan een fietsbeugel vast te hangen met een slot van +50 euro dat enkel met een slijpschijf kapot te krijgen terwijl de fietsbeugel zelf met eenvoudigere middelen los te maken is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s