Bovenschelde

01maa11, 15u06, jaagpad Bovenschelde, Zwijnaarde

Het kan zeer druk zijn op het jaagpad tussen Zwijnaarde en Oudenaarde.
En nee, het zijn niet allemaal renners of wielertouristen:

01maa11, 15u07, jaagpad Bovenschelde, Zwijnaarde

Vlakbij de E40 knipte men het jaagpad, kwestie van ongewenst autoverkeer te blokkeren (?).

01maa11, 14u58, jaagpad Bovenschelde, Zwijnaarde

Dat lijkt een goede zaak voor veilig fietsverkeer.
Alleen jammer dat men geen twee fietsdoorgangen creëerde.

01maa11, 14u58, jaagpad Bovenschelde, Zwijnaarde

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

12 gedachten over “Bovenschelde”

 1. Met de trike kan ik er net tussen. ’t Is altijd inschatten of je nog voor de tegenligger erdoor rijdt, of je die beter voorlaat. Een tweede doorgang zou een hele verbetering zijn. Ik snap het nut ook niet: aan beide einden van dit fietspad staan paaltjes !

  1. Toen deze rail er nog niet stond, werden alle vormen van paaltjes om de haverklap overhoop gereden. Het is dus goed dat die er staat. Over de vorm kan je discussiëren. Twee doorgangen zouden inderdaad beter zijn.
   Na klachten over deze rail in het blad van de VWB/VBR, werd de rail geschilderd. Vroeger zag je de grijze rail nauwelijks staan. Men vergeet vaak dat fietsers niet alleen recreatief rijden. Dit is een drukke pendelroute tussen Gent en Oudenaarde, op elk uur van de dag. Ook ’s nachts kom je hier racefietsers tegen met een rugzakje, op weg naar het werk.

   1. Zeer goede zaak dat deze rail geschilderd werd. Dat grijs op grijs was nauwelijks zichtbaar. Ben daar ferm geschrokken toen die rail nog maar net geïnstalleerd was.

 2. De vangrail is intussen al tijdje terug weg. Ik vond hem een uitstekende zaak, want daarvoor zat behoorlijk wat snelrijdend sluipverkeer op dat baantje.

  1. Tiens, ik dacht ook al gereageerd te hebben ? Gisteren merkte ik ook dat die rail verdwenen is. Dat is niet slecht. Erger is dat aan de kant van de ringvaart het middenste paaltje ook weg is. Net voor de fietsersbrug zijn ze druk bezig met het verwijderen van de bomen.

   1. Waarschijnlijk beginnen ze aan de werken voor de doortrekking van de R4. Aan de Zwijnaardsesteenweg zijn ze langs de Ringvaart al verschillende maanden geleden begonnen met voorbereidende werken. Eens het brugje sneuvelt zullen we hier wel kunnen lezen over een doorgeknipte fietsroute zonder enige omleiding neem ik aan.

  2. Dat men sluitverkeer wil vermijden is natuurlijk prima, maar dat hoeft gelukkig niet met een belachelijke en hinderlijke vangrail.

   Hoe kan het dan wel? Fietsberaad geeft hier weer enkele mooie voorbeelden:
   http://www.fietsberaad.nl/ – voorbeeldenbank – wegvakken – diverse plaatjes

 3. Een paar dagen geleden was ze weg: men is daar aan het werk, dus ik vermoed dat het tijdelijk is. De week daarvoor was ik ernog bijna overhoop gereden door een #*&@@!! stuk wielertoerist.

 4. Die vangrail is voorgoed verleden tijd…

  De werken hier gaan verder dan het rooien van wat boompjes.
  Naast het afbreken en vervangen van de bestaande fietsbrug door een auto+fiets-brug, het aanleggen van de buitenring en op- en afrit, wordt dit autovrije jaagpad tot in het dorp van Zwijnaarde vervangen door een toegangsweg voor bedrijventerrein Zwijnaarde II. Er wordt ook een aardgasleiding aangelegd…

  Verplicht leesvoer over alle projecten in de omgeving van het UZ:

  Klik om toegang te krijgen tot 8419buzz_nieuwsbrief%20nr%201.pdf

 5. Een rijweg van 7m breed? Ze spreken wel over een dubbel fietspad van de baan gescheiden met een haag, maar er zal toch nooit ruimte genoeg zijn om de enorme fietsdrukte (toch op de momenten dat ik daar al eens passeer) op dat punt door zo’n flessenhals te sturen? Of schat ik dat verkeerd in?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: