Afwerking(1)

(Ahem. Kuch. Dag. Ik ben Jan. Ik ben nieuw hier. Yves heeft mij de sleutel van de voordeur gegeven, zodat ik hier ook binnen kan. Ik dacht: ik zal mijn carrière als fietsbultenaar maar beginnen met een echte fietsbult.)

Je mag van nieuwe fietsvoorzieningen verwachten dat ze zondermeer goed zijn. Dat is niet altijd het geval. Soms gaat het om ontwerpfouten, zoals in de fototunnel, soms is het ook gewoon de afwerking die te wensen overlaat. Zo is er het nieuwe fietspad aan de Neermeerskaai: Sommige op- en afritten lijken wel ok te zijn:

.

Andere zijn veel minder, zoals hier aan de Offerlaan.
14juli11, 19u18, Neermeerskaai

Goed, omdat het fietspad naast de rijweg ligt is er niet veel plaats om een zachte overgang te maken, maar dit is toch wel erg hobbelig.
Bovendien, als je uit de Offerlaan komt ziet het er zo uit:
14juli11, 19u21, Offerlaan/Neermeerskaai

Het afgeschuinde gedeelte is duidelijk te kort: vooral wie rechtsaf gaat moet eerst naar de andere kant uitwijken, wat voor achteropkomend verkeer een onverwacht manoeuvre betekent.

2 gedachten over “Afwerking(1)”

  1. Jan, je eerste bijdrage als fietsbultenaar is meteen een schot in de roos. Het fietspad langs de Neermeerskaai is inderdaad amateuristisch afgewerkt, in een van de vele virtuele zones 30 waarop Gent een patent heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: