Opvallen (2)

08okt11, 13u25, Sint-Denijslaan
Een geslaagde low budgetoefening om op te vallen in de stationsmassa.

08okt11, 13u25, Sint-Denijslaan

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

3 gedachten over “Opvallen (2)”

  1. Dit zal nooit de lampen vervangen, maar is ook wel heel nuttig om jouw fiets in de massa terug te vinden. Wie dat niet doet, zoekt soms heel lang of beschikt over hetzelfde instinct als een keizerpinguïn.

  2. Je eigen fiets makkelijk herkenbaar maken, is natuurlijk een goed idee. Maar het zou mooi zijn als men ‘handgrepen’ biedt om makkelijker te onthouden waar men zijn/haar fiets ergens heeft gestald in een grote fietsstalling. Dit kan eenvoudigweg door het aanbrengen van symbolen en/of nummers, – zoals men vaak ziet bij ondergrondse autoparkings.

    Het ideale is een bord met de combinatie van een vorm/figuur (b.v een bepaald dier) met een kleur en een cijfer en letter. Omdat niet alle mensen op dezelfde manier zaken onthouden, optimaliseert men zo de kans dat mensen nog weten waar hun fiets staat. (b.v de ene onthoudt kikker, de andere blauw en iemand anders misschien zone 5 of E.)

  3. Misschien die foto eens opsturen naar de Hogeschool Gent. Een Waar Verhaal uit 2011. Bij de Hogeschool Gent merkt men (=het bestuur, neem ik aan) dat er op de verschillende campussen (campi?) te veel auto’s zijn. Wat men denkt is natuurlijk dat er te weinig parkeerplaatsen zijn. In het elektronisch personeelsblad van een paar weken terug verschijnt een artikel over de alternatieven voor die overdreven aanwezigheid van auto’s op de campussen. Wat is volgens `men’ het enige alternatief? Met de auto naar het werk komen en naast de campus parkeren. Voor elke campus wordt een gedetailleerde lijst gegeven waar men in de buurt kan parkeren en of dat al dan niet betalend is. Einde artikel. O ja, er is ook nog een fotootje van een affiche (`laat je auto thuis neem het openbaar vervoer’ of zoiets) maar dat wordt niet serieus genomen: info over hoe je met het openbaar vervoer naar een campus komt? Vergeet het. Raad eens hoe dikwijls het woord `fiets’ (nochtans het meest gebruikte vervoersmiddel om naar de Hogeschool te gaan) voorkomt in het artikel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s