Afsnijden

20okt11, 16u00, Scheldekaai

In 2008 kwam dit hoekje van Gent al aan bod.
Er verschenen plastic grasbeschermers op het toneel, maar die jagen blijbaar fietsers enkel in een scherpere (grasbeschermerloze) hoek:

20okt11, 15u59, Scheldekaai

Twee mogelijke stellingen naast elkaar.
Stelling 1, een politioneel standpunt: fietsers moeten zich net als automobilisten houden aan de voorziene wegenis/infrastructuur.
Stelling 2, een stedenbouwkundig standpunt: overheden die fietsen willen stimuleren richten het openbaar domein best fietsvriendelijk in. Een autovrij fietspad niet verbinden met de aanpalende “gemengde straten” is doodzonde. Het zijn kleine missing links, waar fietsers hun plan trekken. Zo zijn er vele in Gent (en uiteraard ook daarbuiten).
U kiest maar.
Lees ook Frank zijn bijdrage hierover nog eens na.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

3 gedachten over “Afsnijden”

  1. Ik rij daar alle dagen langs met de fiets. Er stond aan de zijde van de grasbeschermerszone ook heel lang een gedumpte fiets, vastgemaakt aan de paal met de straatnaam uiterst links op de foto. Je kon daar als fietser niet gemakkelijk doorrijden. Die fiets is nu weg.
    De verbinding van het fietspad met de straat is er wel maar is haaks te nemen. Dus niet comfortabel, vandaar de afsnijroute.

  2. Zo zijn onze (oudste) wegen ook allemaal ontstaan: spontaan. Vele historische invalswegen verraden die spontane groei nog: Steendam, Drab- en St-Michielsstraat, Kortrijksepoortstraat. Hundelgemse-, Ottergemse, Zwijnaardse- en Kortrijksesteenweg. De Voskenslaan is één en al bocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: