Heilig (2): streep

09dec11, Vlaamsekaai

Buschauffeurs zijn niet heilig.
Ook voor hen tellen lijnen en strepen.
Of mogen ze dit volgens de wetgeving doen?

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

10 gedachten over “Heilig (2): streep”

 1. Dit doen ze helaas wel erg veel…
  Net als auto’s en bussen die op het fietsvak gaan staan aan de lichten (om sneller weg te geraken?), die bij een hindernis maar meteen over het fietspad rijden (als ze er al niet parkeren…), enzovoort…
  Een (dagelijkse) ergernis !

 2. Ge moet eens een beetje (veel) verder naar boven fietsen, tot waar de Citadellaan naar rechts draaiend overgaat in de Charles de Kerchovelaan, en waar de mensen ook helemaal rechts kunnen afslaan in de Overpoortstraat. Ik zie daar geen ‘lijn’ of ‘streep’ die dat baanvak in twee deelt. Nochtans staan daar bijna altijd twee files auto’s, waarvan de rechtse file bijna altijd met de wielen op het fietspad staat (ik heb het zelfs al flikken zien doen).

 3. Het kan nog straffer. Op het kruispunt Patijntjestraat/Rijsenbergstraat is een fietspad gemarkeerd die de rijbaan zo versmalt dat er richting Rijsenbergstraat geen enkel voertuig door kan zonder een overtreding te begaan (door op het fietspad of over de doorlopende witte streep te rijden).

 4. Over bussen gesproken. Wat mij een paar weken geleden overkwam was er wel ver over. Ik reed tussen 2 bussen van De Lijn over de Zuid. De bus die achter mij reed heeft gewoon zijn voorrang geforceerd door mij lichtjes al rijdend een duw te geven met de hoek van zijn bus. Ik viel gelukkig niet met mijn fiets maar stopte verontwaardigd. De buschauffeur zwaaide eens…Blijkbaar had hij dat nog gedaan.

   1. Je moet dan wel gewond zijn (“slagen en verwondingen”). Ik werd onlangs moedwillig op het fietspad de weg afgesneden door een buschauffeur die rechts wou inslaan. Moedwillig omdat hij met zijn (grote) lichten knipperde toen hij achter mij kwam aanzetten om duidelijk te maken dat hij mij de pas ging afsnijden. Had ik niet meteen geremd dan was ik niet meer in staat De Lijn aan te schrijven en te wachten op een reactie.

    1. Als je geraakt bent, dan kan je al snel ‘een pijntje’ hebben. En anders klacht indienen bij De Lijn. Niet dat ik hoog oploop met die maatschappij, maar bewuste verkeersagressie van hun bestuurders vinden ze toch echt niet leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: