The Loop (7): melding 96 en 97

Zaterdag kwam er een telefoontje van een kompaan van de Fietsersbond.
Hij was op de boekenverkoop op Flanders Expo, en had zijn fototoestel -helaas- niet mee.
Je gelooft het niet:

17dec11, 16u34, the Loop

17dec11, 16u35, the Loop
Toch attent om dat hok excact op maat van het fietspad te maken, zodat de rijweg niet smaller wordt…
Zucht, tot zover melding 96.
En passant nog even melding 97.
Op de fietroute tussen het rode fietspad en de foute fietstunnel ligt bij duisternis een fietsval:
17dec12, 16u37, the Loop

17dec12, 16u37, the Loop
Als toetje: de wegwijzer op de fietsroute speelt verstoppertje.
17dec11, 16u38, the Loop

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

11 gedachten over “The Loop (7): melding 96 en 97”

 1. Op de foto is duidelijk te zien dat dat betaalhokje op poten staat. Dus onder elke hoek een transpallet schuiven, en dat ding 3 meter verder mooi naast het fietspad neerzetten.
  Maar dàt zal dan weer niet mogen veronderstel ik…

 2. Ik ben er zondag ook met de fiets gepasseerd. Tijdens het naar huis fietsen had ik spijt dat ik niet gestopt was om een foto te nemen. Het is zowat het enige stukje fietspad op de loop dat correct is aangelegd, en uitgerekend daar zetten ze dat hokje op. Schrijnend, maar ook wel typerend.

  Verderop richting stad zag ik trouwens nog een aantal fietskruispunten die onder een dun laagje water lagen. Vanmorgen zal dit een verraderlijke spiegel geweest zijn.

 3. Hoezo, je gelooft het niet? Obstakels op het fietspad, het is dagelijks kost. Deze ochtend fietsend langs de Voskenslaan de pas afgesneden door een automobilist die, na over een volle witte streep rechtsomkeer te hebben gemaakt, stilstaat over de volle breedte van het fietspad. Je rinkelt: geen reactie. Je klopt op de achterruit: je wordt verbaal bedreigd. Zelfs op het fietspad zijn fietsers zwakke weggebruikers, want tegen hufters is er geen verhaal. Ik bewonder de hardnekkigheid van de Fietsersbond met betrekking tot Flanders Expo, maar we krijgen hier alweer de bevestiging dat de auto (opbrengst 5 euro) hier absolute prioriteit is en nog een tijdje zal blijven.

 4. Ach, zelfs de politie maakt zich hieraan soms schuldig. Een tijd geleden op de oude Antwerpsesteenweg: een takelwagen die een motorfiets kwam optakelen stond net voorbij DC Sint-Amandsberg op het fietspad om de klus te klaren. Er stonden twee agenten bij om alles in goede banen te leiden.
  Ik was met de fiets en mocht dus de weg op; op een haar na werd ik gemist door een auto die veel te snel kwam aanrijden (het is daar nog zone 30).
  De politie heeft niets gemerkt, heeft niet gereageerd en ik ook niet omdat ik naar huis wilde en geen zin had in een vervelend gesprek stijl “madammeke…”.

 5. Mijn god wat een heerlijke blog. Ik ben vrijdag voor de eerste keer The Loop gaan proberen bij het naar huis rijden (Station Sint-Pieters). Die fietsval bij donkeren is ronduit gevaarlijk!! Door de schok hebben mijn vingers een klap naar achteren gekregen en waren “overstretched” of hoe ik dit ook kan noemen. Niets ergs gelukkig, maar je zou maar eens ten val komen. Het is niet zomaar een klein putje waar je soms eens over rijdt, het is werkelijk een klop naar beneden dat je krijgt. Wat een waanzin toch! Ik heb trouwens 2 minuten nodig gehad om van de Derbystraat mijn weg te zoeken naar het vervolg van het fietspad.

  Wat een onduidelijke boel daar. Ik moet wel zeggen, het stuk vanaf die fietsval is wel heerlijk fietsen bij (val)avond. Mooi onder het klaverblad door en zo, tussen het gras. Het stuk aan de Ikea e.d. is werkelijk zeer verwarrend, gevaarlijk en fietsonvriendelijk.

  Morgen probeer ik eens naar het werk te fietsen, dus dat wordt van Sint-Pieters naar het werk via The Loop. Ik wil weten of het aangenamer fietsen is dan de Voskenslaan – Kortrijksesteenweg, met al zijn studenten en trage fietsers.

  Ik moet zeggen, deze blog slaat echt de nagel op de kop. Ik heb daar ergens een stukje gelezen over die voetgangers- en fietserstunnel met gevaarlijke hoeken, dat was dus exact wat ik dacht toen ik daar de eerste keer voorbijreed (alleen). Ik kan me voorstellen dat de kans vrij groot is dat er daar eens twee op elkaar gaan zitten…

 6. Dju toch: een goeie week geleden ben ik in de – nog steeds bestaande – fietsval gelopen met de velomobiel. Resultaat: voor bijna € 500 schade (ophanging en koetswerk). Er is een eis tot schadevergoeding vertrokken naar de stad Gent. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

   1. Dries, ik stuurde maandag 19 november een bericht naar meldpunt fietspaden en gentinfo. Het eerste om de “fietsval” te melden, het tweede om de procedure voor een eis tot schadevergoeding te kennen. Die procedure giet ik deze week in een bultje, want daar zouden meer fietsers gebruik van mogen maken !

 7. een paar straten in de buurt waar ik woon zijn in erg bedenkelijke staat en er komen nogal eens verzakkingen voor. Altijd wordt zo,n verzakking binnen een paar uur voorzien van signalisatie in de vorm van een hek. Die verzakkingen zijn niet erger dan de fietsval hierboven. Dit maar om te zeggen: als de wegbeheerder dit niet de dag zelf dat hij van het probleem verwittigd is heeft voorzien van signalisatie is hij zeer zwaar in de fout gegaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s