3 gedachten over “Animo”

  1. De wegcode munt al niet uit in duidelijkheid, en sommigen willen er dan nog “fietsstraten” en “roodrijden voor fietsers” invoegen. Als bovendien iedereen in het groeiend woud van verkeersborden nog zelfgemaakte verkeersborden toevoegt, wordt de chaos compleet.
    Een campagne om enkele elementaire “fietsbeschermende” regels in de wegcode te beklemtonen kan misschien nuttiger zijn. Want met de kennis van die regels ( zoals inhaalverbod op verhoogde inrichtingen, minimum 1 m zijdelings afstand houden bij inhalen, voorrang op het fietspad) is het bij de weggebruikers erg pover gesteld.
    Een van die onbekende regels is dat het fietspad enkel verplicht is voor fietsers wanneer die berijdbaar is. Als dat niet het geval is, mag de fietser de rijbaan volgen. Daarom al heeft de overheid er alle belang bij om fietspaden berijdbaar te houden.

    1. Een fietspad mag je, zoals jij waarschijnlijk weet, ook verlaten om andere fietsers in te halen. Toen ’s ochtends op de kleine ring het verkeer traag reed (iets trager dan mij, maar iets sneller dan de fietsers voor mij op het fietspad), deed ik dat eens. De auto achter mij heeft de hele duur van mijn inhaalbeweging lang zijn claxon gebruikt. Dan vraag je je af waarom, ik hinderde hem totaal niet. Wil hij mensen met veel lawaai zijn versie van het verkeersreglement aanleren? Of wou hij gewoon zijn frustratie uiten? Vast staat denk ik dat hij totaal geen idee heeft dat dat toegelaten was.

      1. Vermoedelijk puur afgunst: “ik kan niet sneller dan dit met mijn blikken doos, dus jij mag dat ook niet”. Dat merk je wel meer. Als je dan vraagt wat er aan de hand is, komt daar gegarandeerd het woordje “gevaarlijk” in, samen met een ondertoon van opgekropte agressie. Triestig volkje, die automobilisten (zonder te veralgemenen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s