Fietsreklogica (1)

Locatie: stedelijke sporthal Driebeek, Gentbrugge

Geheel volgens de regels staan de fietsrekken zo dicht mogelijk bij de ingang van de sporthal. Jammer genoeg zijn er bij benadering maar half zoveel als nodig, aangezien veel jongeren hier komen sporten en zij gelukkig dikwijls met de fiets komen. Maar goed, ze staan waar het hoort.

Vermoedelijk zijn ze geplaatst door niet-fietsende stadsarbeiders ? Het voorwiel van je fiets stuit namelijk letterlijk op een muur…

Op die manier is het onmogelijk om je fiets goed passend in het rek te zetten.

Wat niet op de foto staat, is dat dit twee rekken zijn. Ze zijn tegen elkaar geplaatst, waardoor de uiterst linkse steun van het rechtse rek niet bruikbaar is. Jammer, want er is al plaats tekort, zoals gezegd.

Indien de rekken 10 cm verder van de muur vastgezet waren, was er geen probleem. Nu kun je onmogelijk de fiets stabiel zetten.

Moeilijk kan dit toch niet zijn ? Gewoon in de instructies voor diegenen die de rekken plaatsen de afstand tussen de voorkant van het rek en een hindernis vastleggen.

Auteur: JanG

kernlid Fietsersbond Gent

7 gedachten over “Fietsreklogica (1)”

  1. Klein bier in vergelijking met de ellendige “nietjes” in de St-Niklaasstraat. Ook in de Kortemunt werd met dergelijke nietjes geknoeid, maar die zijn verdwenen.

    1. De situatie aan Driebeek is te vergelijken met die aan de Onderstraat (hoek Langemunt). Die “nietjes” zijn inderdaad nog vervelender. De vraag blijft: ontbreken de nodige normen of wordt er met de klak naar gegooid ?

    2. Ik vind nietjes over het algemeen de best denkbare stalling (veilig, multifunctioneel), maar ik weet natuurlijk niet hoe ze in die straat zijn opgesteld. (Zeer slecht zo te horen 🙂 )

      1. Veel te dicht bij elkaar. Er kan wel een fiets tussen, maar probeer die maar eens vast- of los te maken. Met andere woorden, eens te meer geplaatst door mensen die niet fietsen (of hun fiets nooit vastmaken).

  2. Ik herinner me dat een aantal jaren geleden er op de Zuid een proefopstelling was van een tiental soorten fietsenrekken waarbij het publiek zijn mening kon geven. De nietjes waren toen erg populair (toegegeven, de meeste andere rekken waren hemeltergende wangedrochten). Voordeel van de nietjes is dat je er alles kan aan vastmaken, van een ligfiets tot een hoge bi en zowat alles daartussen.

  3. Jaren geleden stonden de fietsenrekken aan Driebeek op een andere plek kop-aan-kop aan elkaar vastgemaakt, maar wel zodanig, dat je je voorwiel helemaal niet in de daarvoor voorziene gleuf kon schuiven. Ik ben toen naar de dienstdoende toezichter in de sporthal gegaan en heb het probleem uitgelegd. Die mens was zich van geen kwaad bewust (hij kwam blijkbaar niet met de fiets naar het werk), maar de week nadien was het probleem opgelost!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s