Dienstmededeling

De nmbs (officieel moeten we nu Infrabel zeggen, maar goed) start op 2 mei met werken aan de spoorwegberm in de Achilles Musschestraat. Ook voor fietsers in de richting van het Station brengt dat hinder mee.
25apr12, 11u30, Achilles Musschestraat
Tussen de Krijgslaan en de Uilkensstraat zou dat moeten meevallen (wel is er nogal wat werfverkeer, maar er is een fietspad aan de kant van de huizen waar je dan even opkan), maar tussen de Uilkensstraat en de Ottergemsesteenweg wordt het fietspad afgesloten. Op zich is dat niet onlogisch: de rijweg voor auto’s moet open blijven voor het werfverkeer. Maar Infrabel maakt zich wel erg gemakkelijk van de fietsers af: “met de fiets aan de hand op het voetpad”. Dat een wegomlegging verplicht is als je een weg afsluit is bij Infrabel duidelijk niet geweten.

Je kan dus best je eigen wegomlegging maken.

Wie van de Ottergemsesteenweg komt kan best naar het zuiden:

vanafmei12, Achilles Musschestraat

Wie van de Stroppebrug komt rijdt best rechtdoor de Burggravenlaan op. Het eerste kruispunt dat je tegenkomt is niet echt geschikt om linksaf te slaan:

25apr12, 11u32, Burggravenlaan

Je rijdt beter door tot aan de lichten van de Zwijnaardsesteenweg. Daar heb je een fietsopstelstrook die links afslaan comfortabeler maakt dan aan de Ottergemsesteenweg:

25apr12, 11u35, Burggravenlaan

De werken zouden moeten klaar zijn op 13 juli 2012 (gezien de ervaringen met de Kortrijksesteenweg zet ik het jaartal er maar expliciet bij). Ook maar meegeven dat later op het jaar de spoorwegbrug over de Krijgslaan vernieuwd wordt (beloofd wordt dat alleen tijdens drie weekends, vanaf 29 september, fietsers niet doorkunnen) en dat vanaf juni de brug over de Kortrijksesteenweg wordt aangepakt, waarbij men nog niet goed weet hoeveel hinder het gaat veroorzaken.

5 gedachten over “Dienstmededeling”

  1. De spoorwegberm wordt verbreed. Niet voor een nieuw spoor, maar zodat arbeiders veilig naast de sporen kunnen lopen (nu is er geen paadje tussen sporen en rand van de berm). De bruggen aan de Kortrijksesteenweg en Krijgslaan worden ook grondig opgeknapt.

    1. Zoals in Kortrijk het Guldensporenpad naast de sporen over de dwarsende wegen, en verder in de twee richtingen naar Marke en naar Avelgem (nog niet af)…

  2. Aanvullende dienstmededeling: ofwel is men van idee veranderd, ofwel is men gewoon vergeten borden te zetten voor fietsers. De werken zijn gisteren begonnen en je mag nog altijd van de Ottergemsesteenweg naar de Uilkensstraat fietsen. Dit wel over de rijweg: het fietspad zelf is afgesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s