Is je fiets gestolen?

Misschien werd hij al teruggevonden! Nu kan je ook voor Oost-Vlaanderen opzoeken of je gestolen fiets werd teruggevonden. Ik deed de test met de gegevens van mijn fiets die 3 jaar geleden gestolen werd. (Groene mountainbike verdwenen in postcode 9000).
Als resultaat kreeg ik 4 pagina’s met foto’s van mountainbikes die ergens wel minstens een groen vlekje hadden.
Aangezien Gent een studentenstad is is het wel mogelijk dat een fiets die hier gestolen werd opeens aan de andere kant van het land opduikt. Daar hebben de makers van deze site ook aan gedacht. De foto’s die ik te zien kreeg kwamen van overal in Vlaanderen, van Blankenberge tot Hasselt. Mijn eigen fiets heb ik helaas niet teruggevonden.

Zoek zelf naar je gestolen fiets op gevondenfietsen.be.

Nog even dit: als je fiets gestolen wordt, doe dan ALTIJD aangifte. Fietsdiefstal is een heel groot probleem in Gent, maar zolang er geen aangifte gedaan is, is er voor de politie niets gebeurd. Enkel door alle diefstallen aan te geven krijgt men een correct beeld van de grootte van dit probleem en kan er correct actie worden ondernomen. Deze aangifte kan je op 3 minuten doen van bij je thuis, ook zonder digitale identiteitskaartlezer, je hebt enkel je identiteitskaartnummer en rijksregisternummer nodig. Aangiftes doe je via Police on web.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: