Upcycling (1): egel

Na jarenlange overheidscampagnes (en dure vuilzakken) doet zowat iedereen ondertussen aan recyclage: afval sorteren zodat het gemakkelijker hergebruikt kan worden ipv in een verbrandingsoven te worden gekieperd. Maar ondertussen is recycleren  mainstream geworden, doodnormaal en saai. Dus wordt het tijd voor een nieuwe trend, zodat we weer lekker cool en hip kunnen zijn, een trendsetter in plaats van een grijze muis in de massa.

Die nieuwe trend is upcycling. Je neemt iets oud en onbruikbaar, en in plaats van er veel energie in te stoppen om er nieuwe grondstoffen van te maken (recycleren), geef je het voorwerp zelf een nieuw leven door er zelf een paar aanpassingen aan te doen. Daardoor wordt een voorwerp dat klaar stond om  weggesmeten te worden opeens terug bruikbaar, en heb jij bragging-rights verkregen: Je hebt iets zoooo cool, wijs en eigentijds gedaan dat je jezelf het recht toe-eigent om erover te gaan stoefen bij je vrienden. (Maar ga er vooral niet bij 60+’ers over stoefen, want die gaan dan gegarandeerd je pret bederven door te zeggen dat ze hun ganse jeugd niets anders gedaan hebben dan oud materiaal nieuw leven geven, en dat het dus totaal niet zo’n nieuwe trend is als je wel dacht)

En natuurlijk kan Fietsbult niet achterblijven bij deze trend, en slaan we ook aan het upcyclen. Vandaag een eerste voorbeeldje.
Upcycling hoeft niet altijd functioneel te zijn, het kan ook gewoon decoratief zijn. Wie had ooit gedacht dat er in je oude binnenband een egel verstopt zat?

Deze egel werd een jaartje geleden door mama gemaakt, dus helaas geen stap-voor-stap foto’s waarin je hem kan zien opgroeien.

2 gedachten over “Upcycling (1): egel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: