Voor u getest: Pervélo

Enkele maanden geleden kwam er een nieuwe fietsenmaker bij in Gent, Pervélo. En een paar weken geleden had ik brokken met mijn goedkope supermarktfiets. De 6 versnellingen waren er opeens 5,5 geworden, en dan 5. Dat heb je als een tandwiel in 2 breekt en eerst half blijft steken. Het moet nu wel lukken dat die nieuwe fietsenmaker in mijn straat zit.
Het ideale moment dus om als fietsbult-redacteur undercover (laat de James Bond muziek maar komen) deze fietsenmaker uit te gaan testen.
Die dinsdag had ik toch verlof en ging ik mijn fiets iets na 14u binnensteken. Het vervangen van een cassette hoeft niet zo lang te duren, en een paar uur later mocht ik mijn fiets al terug gaan ophalen in ruil voor 25€, wat zeker een aanvaardbare prijs is voor een nieuwe cassette en de werkuren.

Pervélo profileert zich niet als gewone fietsenmaker, waar jij je fiets zelf naar toe moet brengen, en heeft dus slechts beperkte openingsuren waarin de winkel toegankelijk is. Buiten deze openingsuren gaat Pervélo de baan op, en komt de fietsenmaker met een bestelwagen vol materiaal jou depanneren op de plaats waar jij in panne gevallen bent. Zo wordt je fiets waarvan je bijv ’s ochtends de remkabel kapot trok, op je werkplek hersteld, zodat jij ’s avonds terug probleemloos én veilig naar huis kan fietsen.

De openingsuren en contactgegevens voor herstelling op locatie vind je op hun site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: