Jaagpad

11nov12, 14u09, jaagpad Bellevue

Het jaagpad langs de Schelde tussen Sint-Lievenspoort en Stropbrug gaat dicht tot eind december.
Het wegdek is versleten.
Vermoedelijk wordt het opgefrist.
Laat ons hopen dat de aannemer van wanten weet, en de stijle helling halfweg het pad iets aftopt.
11nov12, 14u09, jaagpad Bellevue
Dit jaagpad heeft een groot potentiëel voor woon-werk/schoolverkeer.
Een sobere verlichting zou het potentiëel verder upgraden.
Even Sinterklaas bellen?

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

8 gedachten over “Jaagpad”

  1. Hmm, verlichting langs het jaagpad ? Is degelijke fietsverlichting geen duurzamere oplossing ?
    Dat het pad aan een grondige heraanleg toe was, dat is zeker. Positieve evolutie dus. Dan graag ASAP een fietsers- en voetgangersbrug richting Ter Platen, zodat het rendement van het vernieuwde pad nog een pak hoger wordt.

    1. Een fietspad in een stedelijke omgeving geen verlichting geven is hetzelfde als een dancing uitbaten met louter vol TL-licht. De meeste potentiële nachtgebruikers haken af.

  2. Spijtig genoeg niks te lezen in het nieuwe bestuursakkoord over de beloofde fietsers- en voetgangersbrug richting Ter Platen. Dat zou pas de max zijn!

  3. Ik heb ergens in 2011 eens een melding gedaan via “meldpuntfietspaden” maar nooit reactie gekregen. De geplande werken zullen daar ook geen reactie op zijn, maar wellicht al eerder ingepland. Er is trouwens al een deel vernieuwd begin dit jaar, vanaf de jachthaven. Het is er nu wel beter, maar niet met asfalt verhard maar keitjes (lava steen ofzo), kon wel beter. Met de 2 wieler-ligfiets rij ik er niet graag, mijn achterwiel schuift daar te gemakkelijk onder mij weg.

    En verlichting? Zoals JanG schrijft: een degelijke fietsverlichting (ook ik ben bezig met mijn al degelijke verlichting nog te verbeteren) is beter (kost wel wat) en is dan overal beschikbaar.

  4. Ik ben vandaag via het vernieuwd fietspad gereden. 3 maal hoera het ligt er mooi bij. Niet zo vlak als een pas aangelegd autoweg (maar dat kunnen ze niet omdat die machines gemaakt zijn voor brede stroken. We weten wel beter, da’s veel te goedkope uitleg), maar het is deftig fietsbaar. Wel spijtig dat ze opnieuw maar een deel hebben vernieuwd. Eerst voorbij de jachthaven, nu de andere kant, maar het midden blijft er droevig bij liggen. We mogen niet teveel verlangen zeker. Ik heb een paar foto’s genomen, maar ik kan ze hier niet posten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s