levensgevaarlijk

Dit gaat niet over Gent, maar over woonwerkverkeer met de fiets en hoe werklui daar dikwijls geen rekening mee houden. Een vervolg op “ergernis” dus.

Deze week, op weg naar het werk, besloot ik tot een kleine variatie, die inhield dat ik gedurende een tweetal kilometer de N60 volgde. Uitgerekend op dat moment was een aannemer bezig met snoeiwerken en jawel: hij had dit duidelijk aangegeven. Voor auto’s, terwijl het fietspad versperd werd.

N60, Nazareth, 13 februari 2013
N60, Nazareth, 13 februari 2013

Dit is België, dus een snelheidsaanduiding wordt altijd geïnterpreteerd als de minimum aanbevolen snelheid. 90 km/u en daar moet je je met de fiets tussen begeven… Maar ik heb het overleefd. Weer eens. Automobilisten zullen dit niet leuk vinden, maar eigenlijk zou het autoverkeer op zo’n moment over één strook moeten verlopen, terwijl de fietsers (en voetgangers) de andere strook ter beschikking hebben.

Auteur: JanG

kernlid Fietsersbond Gent

7 gedachten over “levensgevaarlijk”

    1. Het is daar dan ook letterlijk levensgevaarlijk. Tussen Gent en Eke zijn daar al minstens één fieter en één bromfietser omgekomen.

      1. Ha. Vandaar dat streefbeeld om fietsen daar te verbieden. Da’s ook een oplossing natuurlijk. Het is gevaarlijk: zullen we de toestand verbeteren ? Neen hoor, gewoon verbieden.

  1. Zelfs zonder snoeiwerken en versperring is een niet afgescheiden fietspad langs een vierbaansweg totaal onverantwoord. Ook in Gent bestaat dit nog, bijvoorbeeld langs de Industrieweg (R4) in Mariakerke-Wondelgem. Op zo’n locaties zou er tenminste een vangrail moeten zijn tussen rijbaan en fietspad. Maar in dit land wordt een vangrail nog altijd beschouwd als een bescherming voor de auto’s, niet voor de fietsers. Anders waren er niet zoveel fietsers gesneuveld langs de R4.

    1. Ik vind het eigenlijk geen fietspad: het strookje is hoogstens 80 cm breed en ligt, zoals je ziet, aan de uiterste buitenrand van het asfalt. Schandalig gevaarlijk, zeker waar de N60 over de E17 gaat, bijvoorbeeld.

  2. Helaas is het reeds zover op de N60 ter hoogte van Oudenaarde. Fietsers moeten 3km omrijden omdat de wegbeheerder de situatie niet veilig wil maken. Helaas is er geen andere optie dan de lange omweg te nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s