Mad Men

Aan de gevel van de hoofdbibliotheek hangen momenteel twee banners.
“Nerveuze vrouwen” hangt links.

21feb13, 16u13, Woodrow Wilsonplein
21feb13, 16u13, Woodrow Wilsonplein

De headline rechts is: “Een zee van tijd”.
21feb13, 16u13, Woodrow Wilsonplein
21feb13, 16u13, Woodrow Wilsonplein

Dat spoelt mijn brein richting “Mad Men“.
Een paar van de vrouwelijke hoofdrollen uit die reeks voldoen aan beide banners.
Zou dat ook opgaan voor de dagelijkse figuranten van het trieste Woodrow Wilsonpleinfeuilleton?

21feb13, 16u12, Woodrow Wilsonplein
21feb13, 16u12, Woodrow Wilsonplein

21feb13, 16u12, Woodrow Wilsonplein
21feb13, 16u12, Woodrow Wilsonplein

Drie bestuursperiodes geleden werd het Wilsonplein een -voor die tijd gedurfd- “enkel-bussen-en-fietsersplein”. Het smalle weggetje langs de bib werd ontworpen als fietsas, met autoverkeer louter voor de bewoners van de President Rooseveltlaan. Onder de vorige stadsbesturen evolueerde het tot een soort van Kiss and Ride. Daarna kwam het “ik-wacht-hier-op-een-kind-parkeren”. Net op een plaats waar openbaar vervoer en masse aanwezig is. De combinatie met een hoofdfietsas kan niet ongelukkiger zijn.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

10 gedachten over “Mad Men”

    1. Ik heb me het volgende al afgevraagd: al enkele jaren is het heel makkelijk om daar met je auto te wachten om de kinderen op te pikken na school. Mocht dat moeilijker gemaakt worden (lees: de wet toepassen, want op de stoep parkeren mag gewoon niet), zouden er niet plots meer kinderen met de fiets naar school gaan ? Indien niet: welke andere plaats zal plots bezet worden door grote SUV’s ?

  1. Wellicht kan je (samen met andere) de land rover daar elke dag na schooltijd zien staan-langsrijden. Ik zag een zeer gelijkende suv (zoals op de onderste foto) op donderdagavond de revue passeren. Dat die mensen niet beschaamd zijn om zich (elke dag) een weg proberen te banen tussen de mensenmassa (vooral scholieren), zeker op een plaats waar ze eigenlijk niet moeten zijn.

    1. Ronny, veel kans dat die bestuurder daar elke dag zijn schatjes komt oppikken. Het is namelijk veel te gevaarlijk om ze daar te laten fietsen, met al die auto’s…

  2. Dergelijk realistische foto’s zie je nooit in Gent Magazine. Eigentijds en bruisend (?) Gent in al zijn glorie. De absolute negatie van alle promopraatjes en plaatjes over “fietsstad”, “verkeersluw” en andere slogantaal. De ontwerpers van het Wilsonplein waren ook mad men.

  3. Yves, kun je deze foto’s niet naar de politie sturen? Nummerplaten staan er duidelijk op. Taak voor de politie op de bestuurders op te sporen en ze op z’n minst op hun parkeergedrag te wijzen, lijkt mij. Misschien helpt dat bij dit soort hardleerse klojo’s.

  4. Niet alleen ouders bezondigen zich aan dit gedrag. Tijdens mijn middagpauze zie ik de stoep voor het shoppingcenter en voor het administratief center volstaan met bestel- en vrachtwagens van bedrijven, van Ivago, stadsdiensten, geldkoeriers, …. vaak met draaiende motor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: