Geschiedenis van de toekomst

Nederland staat internationaal bekend als hét fietsland bij uitstek. Veel mensen denken dat de Nederlandse autoriteiten altijd fietsvriendeljk zijn geweest, dat de fietsinfrastructuur er altijd perfect is geweest en dat Nederlanders altijd veel gefietst hebben. Dat is niet zo. Wist je dat er in het Amsterdam van de jaren ’70 een pak minder fietsers waren dan in Gent nu? Alleen, in Nederland is de grote omslag er gekomen in die jaren ’70, terwijl de opwaardering van de fiets in België twintig jaar langer op zich heeft laten wachten. Kijken naar de geschiedenis van de fiets in Nederland is dan ook een beetje kijken naar de toekomst bij ons.

Het commentaar bij het filmpje is in het Engels, maar via een van de knopjes rechtsonder kan je Nederlandstalige (en Griekse, en Chinese, …) ondertitels oproepen.

2 gedachten over “Geschiedenis van de toekomst”

  1. Geen idee. Wel had men plannen om half Amsterdam af te breken en te voorzien van een aantal grote autoboulevards, genre onze stadsring. Na één zo’n kaalslag (de Weesperstraat) vonden de Amsterdammers het wel genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s